alrum spiseplads køkken terrasse

Bliv ringet op gratis af Per Hartwig

Skriv en besked herunder eller ring

Tilbygning og renovering af 50'er-villa

Tilbygning til fritliggende hus

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.

Energi og miljø

Der er efterisoleret i eksisterende tag og over krybekælder.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Per Hartwig, INSITU ARKITEKTER ApS

Insitu Arkitekter har rødderne fæstnet i den nordiske arkitektur og det gode...

Se billeder af projektet

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Facade

Her ses huset fra haven, hvor man kan se den fantastiske aftenterrasse der ligger mellem de to længer.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Facade

Det eksisterende hus ses i forgrunden og tilbygning i baggrunden - med en ny morgenterrasse mellem de to.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Køkken

Det nye køkken ligger i den gamle spisestue. Der er sat et stort ovenlys over køkkenet for at sikre en behagelig arbejdsbelysning i form af nordvendt himmellys.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

I den gamle opholdsstue er der nu spiseplads.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Diskrete, men effektive akustikplader i loftet over spisepladsen sørger for et behageligt lydklima.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Her ses hvordan tilbygning med den nye opholdsstue kommer i forlængelse af det nyt alrum. Et stort gulv-til-loft-vindue i tilbygningen sørger for et langt kig gennem hele huset.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Den nye opholdsstue i tilbygningen. Et stort dørparti forbinder til haven og terrassen.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Det er muligt at skabe en adskillelse mellem opholdsstuen og alrummet ved en stor skydedør, der sidder synligt på væggen.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Terrasse/altan

Et stort vindues- og dørparti forbinder til haven.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

I stuen er der ligeledes akustikfelter i hele loftfladen. Den nye dobbeltsidede pejs sidder i den tidligere ydermur.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Et kig fra opholdsstuen mod køkken-alrum. Skydedøren kører i skinne over åbningen og går, når den er skudt fra, næsten i ét med væggen.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Værelse

I det gamle køkken er indrettet nyt soveværelse med udgang til ny terrasse.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Terrasse/altan

Her ses et kig ud af soveværelsesdøren på den trekantede terrasse, der forbinder det eksisterende hus og den nye tilbygning.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Her er et kig, hvor man står under et nyt ovenlys, der giver masser af lys i fordelingsgangen. Det nye badeværelse er placeret, hvor entréen var tidligere.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Værelse

Her er et kig den anden vej ned af fordelingsgangen, hvor man kan se ovenlyset, der ligger i bunden af gangen.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Bad/toilet

Det nye badeværelse er simpelt indrettet med gule gulvfliser og hvide klinker på væggene i badekabine.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Bad/toilet

Det eksisterende badeværelse er istandsat med nye elementer.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Stue

Man kan gennem den dobbeltsidede pejs se fra alrum til opholdsstue, også når skydedøren er lukket.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Facade

Tilbygningen er opført i samme materialer som det eksisterende hus - dog uden udhæng og dermed et mere moderne udtryk.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Facade

Alle vinduer og døre er skiftet på huset fra nogle med hvide trærammer til nye med sorte alurammer. De tidligere gule murstensvægge er derudover blevet pudset op, så de fremstår hvide.

Huset i Risskov havde den helt rigtige placering, men det ældre parcelhus fra 1953 havde en forældet og upraktisk indretning og trængte desuden til en kærlig hånd.

Med nogle få, enkle indgreb og ved at tilføje en tilbygning opnåede familien at få alle funktioner til at gå op og samtidig få en unik bolig med gode og varierede rumligheder.

Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare et enkelt badeværelse - derudover blev stort set hele det indre hus bygget om, efterisoleret og moderniseret.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Tilbygning og renovering af 50'er-villa, Terrasse/altan

Hjørnet ved tilbygningen skaber både lidt læ og mulighed for at have en grill stående.

  • Her ses huset fra haven, hvor man kan se den fantastiske aftenterrasse der ligger mellem de to længer.
  • Det eksisterende hus ses i forgrunden og tilbygning i baggrunden - med en ny morgenterrasse mellem de to.
  • Det nye køkken ligger i den gamle spisestue. Der er sat et stort ovenlys over køkkenet for at sikre en behagelig arbejdsbelysning i form af nordvendt himmellys.
  • I den gamle opholdsstue er der nu spiseplads.
  • Diskrete, men effektive akustikplader i loftet over spisepladsen sørger for et behageligt lydklima.
  • Her ses hvordan tilbygning med den nye opholdsstue kommer i forlængelse af det nyt alrum. Et stort gulv-til-loft-vindue i tilbygningen sørger for et langt kig gennem hele huset.
  • Den nye opholdsstue i tilbygningen. Et stort dørparti forbinder til haven og terrassen.
  • Det er muligt at skabe en adskillelse mellem opholdsstuen og alrummet ved en stor skydedør, der sidder synligt på væggen.
  • Et stort vindues- og dørparti forbinder til haven.
  • I stuen er der ligeledes akustikfelter i hele loftfladen. Den nye dobbeltsidede pejs sidder i den tidligere ydermur.
  • Et kig fra opholdsstuen mod køkken-alrum. Skydedøren kører i skinne over åbningen og går, når den er skudt fra, næsten i ét med væggen.
  • I det gamle køkken er indrettet nyt soveværelse med udgang til ny terrasse.
  • Her ses et kig ud af soveværelsesdøren på den trekantede terrasse, der forbinder det eksisterende hus og den nye tilbygning.
  • Her er et kig, hvor man står under et nyt ovenlys, der giver masser af lys i fordelingsgangen. Det nye badeværelse er placeret, hvor entréen var tidligere.
  • Her er et kig den anden vej ned af fordelingsgangen, hvor man kan se ovenlyset, der ligger i bunden af gangen.
  • Det nye badeværelse er simpelt indrettet med gule gulvfliser og hvide klinker på væggene i badekabine.
  • Det eksisterende badeværelse er istandsat med nye elementer.
  • Man kan gennem den dobbeltsidede pejs se fra alrum til opholdsstue, også når skydedøren er lukket.
  • Tilbygningen er opført i samme materialer som det eksisterende hus - dog uden udhæng og dermed et mere moderne udtryk.
  • Alle vinduer og døre er skiftet på huset fra nogle med hvide trærammer til nye med sorte alurammer. De tidligere gule murstensvægge er derudover blevet pudset op, så de fremstår hvide.
  • Hjørnet ved tilbygningen skaber både lidt læ og mulighed for at have en grill stående.

Plantegninger

Fra soveværelset er der også adgang til aftenterrassen., Fritliggende hus, Plantegning
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›