typehus parcelhus renovering køkken køkkenø thomas hjort morten dalsgaard

Bliv ringet op gratis af Morten Dalsgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Typehus fra 1964 fik facelift

Køkken i fritliggende hus

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.

Energi og miljø

Lavenergiglas i facadepartiernes vinduer.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Ældrevenligt design

Morten Dalsgaard, m4 Arkitekter P/S

Siden 2001 har vi arbejdet intenst med at udvikle og forbedre boligejerens...

Se billeder af projektet

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Med renoveringen fik huset nye facadepartier, som skaber optimale lysvilkår indvendig og kig på tværs af huset.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Husets oprindelige facade var i gulsten og havde små vinduer mod vejen og haven.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Entré
Typehus fra 1964 fik facelift, Entré

Husets oprindelige spindeltrappe er erstattet af en centralt placeret halvsvingtrappe, som forbinder stueetagen med 1. salen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Bad/toilet
Typehus fra 1964 fik facelift, Bad/toilet

Gulvet i entreen går igen i husets badeværelse. Det nye badeværelse er placeret ud mod vejen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Bad/toilet
Typehus fra 1964 fik facelift, Bad/toilet

Husets oprindelige badeværelse.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Køkken
Typehus fra 1964 fik facelift, Køkken

Husets nye køkken er placeret midt i parcellen med fri udsigt til haven.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Køkken
Typehus fra 1964 fik facelift, Køkken

For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum i parcellen bygget op omkring en langsgående installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Køkkenet er placeret i husets hjerte, hvorfra der er udgang til både øst- og vestvendte terrasser og haven.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Køkken
Typehus fra 1964 fik facelift, Køkken

Husets oprindelige køkken var et lukket rum, som er typisk for parcelhuse fra 1960'erne.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Køkken
Typehus fra 1964 fik facelift, Køkken

Husets nye køkken ligger midt i stueetagen. For at få mere dagslys ind på tværs af bygningen er stueplanet ryddet og rummene slået sammen til ét stort åbent plan.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Kontor
Typehus fra 1964 fik facelift, Kontor

Husets nye sofahjørne og kontor.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Stue
Typehus fra 1964 fik facelift, Stue

Husets oprindelige spindeltrappe blev fjernet i forbindelse med renoveringen.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Køkken
Typehus fra 1964 fik facelift, Køkken

Fra husets sofahjørne er der frit udsyn til kontor, spiseplads og køkkenet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Med renoveringen fik parcellen nye facadepartier, mens murværket er renset og pudset op.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Facade mod haven som den så ud FØR ombygningen.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Typehus fra 1964 fik facelift, Terrasse/altan

Husets nye terrasse er i hårdt træ. Det nye eternittag og inddækningerne til ovenlysvinduerne passer ind sammen med de mørke gavlbeklædninger.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Typehus fra 1964 fik facelift, Terrasse/altan

Der er lagt vægt på et godt samspil mellem materialerne.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Huset har fået nye gavlbeklædninger i fibercement fra Ivarsson og der er lagt nyt eternittag på.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Det ca. 290 m2 store parcelhus dannede tidligere rammen om en børnehave. I dag er alle spor af institution væk. De mange små værelser, som er typiske for den tids byggeri, blev lagt sammen til ét stort åbent plan med facadepartier fra gulv til loft. For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum bygget op omkring en installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet. Herfra er der direkte udgang til øst- og vestvendte terrasser, så ude og inde hænger bedre sammen.  ,  Køkken, Fritliggende hus, Facade
Typehus fra 1964 fik facelift, Facade

Plantegning FØR og EFTER ombygning. Tegnet af Morten Dalsgaard.

  • Med renoveringen fik huset nye facadepartier, som skaber optimale lysvilkår indvendig og kig på tværs af huset. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige facade var i gulsten og havde små vinduer mod vejen og haven.
  • Husets oprindelige spindeltrappe er erstattet af en centralt placeret halvsvingtrappe, som forbinder stueetagen med 1. salen. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Gulvet i entreen går igen i husets badeværelse. Det nye badeværelse er placeret ud mod vejen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige badeværelse.
  • Husets nye køkken er placeret midt i parcellen med fri udsigt til haven.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • For at få det optimale ud af dagslyset er de centrale rum i parcellen bygget op omkring en langsgående installationskerne, som består af køkken, viktualierum og gæstetoilet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Køkkenet er placeret i husets hjerte, hvorfra der er udgang til både øst- og vestvendte terrasser og haven. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige køkken var et lukket rum, som er typisk for parcelhuse fra 1960'erne.
  • Husets nye køkken ligger midt i stueetagen. For at få mere dagslys ind på tværs af bygningen er stueplanet ryddet og rummene slået sammen til ét stort åbent plan. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets nye sofahjørne og kontor. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige spindeltrappe blev fjernet i forbindelse med renoveringen.
  • Fra husets sofahjørne er der frit udsyn til kontor, spiseplads og køkkenet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Med renoveringen fik parcellen nye facadepartier, mens murværket er renset og pudset op.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Facade mod haven som den så ud FØR ombygningen.
  • Husets nye terrasse er i hårdt træ. Det nye eternittag og inddækningerne til ovenlysvinduerne passer ind sammen med de mørke gavlbeklædninger. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Der er lagt vægt på et godt samspil mellem materialerne. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Huset har fået nye gavlbeklædninger i fibercement fra Ivarsson og der er lagt nyt eternittag på.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Plantegning FØR og EFTER ombygning. Tegnet af Morten Dalsgaard.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem. Læs mere ›