Projekt

En tilbygning med masser af dagslys

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med uderum

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest.

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Tom Mose Petersen

Tom Mose Petersen