Projekt

Funkis i rene enkle linjer

Huse fra 00'erne og frem
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Sammenhæng med uderum
  • Familievenlige løsninger

Projektet tager udgangspunkt i bygherres krav og ønsker til husets funktioner. Udformningen tager afsæt i grundens orientering i forhold til verdenshjørnerne samt adgangsvejen og gældende regler i forhold til skrå højdegrænseplan i skel derved denne ”trin pyramide form” af bygningen. Generelt er der lagt vægt på at udnytte grunden mod vest, eftersom dette giver mulighed for at nyde sommersolen fra den helt tidlige eftermiddag til de sidste solstråler, der forsvinder bag hustagene mod nordvest. De primære rum er derfor orienteret mod vest for at give et optimalt samspil mellem inde- og uderum. Den overdækkede terrasse sikrer, at udelivet kan gennemføres selv ved væsentlig nedbør, og vil skabe en svalende skygge for sommersolens varme. Yderligere er der lagt vægt på at have en afdeling i huset indeholdende to værelser med fælles walk- in tiltænkt børnene. Ligeledes er huset indrettet med en "voksenafdeling" på 1. salen indeholdende rummeligt soveværelse med eget walk-in closet og badeværelse. Loungeområdet på 1. salen sikrer den gode udsigt samt adgang til tagterrasse mod syd. Placeringen af værelserne mod øst sikrer, at den varme eftermiddagssol ikke påvirker indeklimaet i værelserne, og skulle behovet for værelser blive ændret på et senere tidspunkt i livet, kan væggen mellem stue og gæsteværelse fjernes og stuen derved gøres større. Ved entréen er der en sigtelinje på langs med boligen, som forstærker det arkitektoniske greb i huset. Villaen er opført med teglsten både indvendig og udvendig, hvilket betragtes som en tung bygningsmasse, som også bidrager til et godt og sundt indeklima.

Bæredygtige tiltag

Jordvarme
Varmegenvinding
Lavenergiruder/vinduer
Solceller

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Jan Smidt Andreasen