Projekt

Nybyggeri i halvanden etage

Huse fra 00'erne og frem

Familiens hus fra 70'erne på samme grund var blevet for lille og der skulle bygges til og om. I forbindelse med projekteringen kunne det konstateres at det eksisterende hus og fundament ikke kunne bære - i bogstaveligste forstand - de nødvendige ændringer. Derfor er der tale om nybyggeri, hvor huset dog ligger på samme placering som eksisterende pga. grundens størrelse mv.

Selvom husets funktioner ligger spredt ud på to etager, var det vigtigt for familien at der var en tæt og synlig forbindelse etagerne imellem. Ved ankomsten til huset træder man ind i en stort dobbelthøjt hall, hvor trappen er placeret. Ovenlys fra begge sider giver et fantastisk lys og fra 1. sal er der indrettet en "hyggekrog" hvorfra lyset og udsigten over byens tage kan nydes. For at sikre en god akustik og for at få noget "varme" ind i huset, er der udført en stor listeakustikvæg i eg, som giver rummet en særlig karakter.

På den øverste etage ligger alle værelser og et stort fordelingsrum med kvist, der fungerer som multirum og sekundær "børnestue".

I stuen ligger husets alrum, hvor rummene flyder sammen, men med små forskydninger og skydedøre kan der deles op, hvis det er nødvendigt.

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Per Hartwig