Projekt

Parret reducerer varmeregning med 85% og genskaber husets skønhed

  • Optimal udnyttelse af m2
  • Sammenhæng med uderum
  • Sundt indeklima

Parret ønskede at energioptimere og give deres 70'er-rækkehus en arkitektonisk opgradering over to etaper. Med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard blev første etape afsluttet i 2018. Her reducerede de energiforbruget med 85%, øgede mængden af naturligt dagslys og forbedrede indeklimaet.

I første renoveringsfase fik huset en ny planløsning, moderne køkken, en glasfacade, højisolerede vinduer og døre. Ovenlysvinduer blev skiftet til højisolerede fladtagsvinduer fra Velux, for senere at blive brugt i et varmtagssystem med solceller.

Parret besluttede at skifte fra naturgas til en luft-til-vand varmepumpe for at bidrage til den grønne omstilling, selvom naturgas var billigere på dette tidspunkt. De ønskede at deres hjem bidrog til en sikker investering i fremtiden.
Da varmepumpen kræver forskellig dimensionering af radiatorer, blev de eksisterende udskiftet. Arkitekten sikrede også at varmepumpen blev diskret placeret for at overholde regler om støj og placering.

Indendørs, blev der tilføjet en moderne konvektor, der også fungerer som møbel, og smarte gulv-stikkontakter for at bevare et minimalistisk look. Køkkenet blev ombygget for at forbinde det med stue og spisestue, med en udsigt gennem hele huset.

Vigtige ændringer inkluderer også højisolerede glaspartier fra gulv til loft og efterisolering af ydervæggene med sort træbeklædning. Hele husets interiør blev renoveret for et nyt, friskt look.
Familien forbereder nu fase 2, som inkluderer tagrenovering og installation af solceller for yderligere at forbedre husets energiaftryk og reducere deres driftsomkostninger. Med denne sidste etape vil deres vision om en grøn og moderne bolig være realiseret.

Kontakt mig for at høre mere eller se mere på www.m4arkitekter.dk

Bæredygtige tiltag

Dagslys/passiv solvarme
Varmepumpe
Isolering af tekniske installationer og rør
Genbrug af materialer
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Energirådgivning
  • Interiørdesign
  • Udbud og kontrakter for byggearbejdet
  • Kontakt og idé
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Morten Lie Dalsgaard