Billedserie

Fantastiske huse i pagt med omgivelserne

Det rigtige samspil med omgivelserne er ofte det, der gør en bolig ekstra lækker og imponerende. Og netop det kan en arkitekt hjælpe dig med. Danske BoligArkitekter viser dig her tre fantastiske huse, der er formet perfekt til grunden.

Træhus flyder i den vilde natur

Bevæger man sig ned ad en lille skovsti i et skønt naturområde i det midtjyske, kan man støde på dette fantastiske træhus tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen. Græs og andre planter er bevaret uberørt helt op til facadekanten, så huset nærmest flyder i det grønne landskab. Kun fra carporten til hoveddøren er der banet vej med en smal betonbelagt sti, der fortsætter ind som gulv på hele stueetagen og ud igen som et par enkle terrasser.

Materialerne er nøje afstemt omgivelsernes farveskala, ligesom boligen er formet i to etager frem for en, så aftrykket på naturen holder sig på et minimum trods et ønske om masser af plads.

Også indenfor er arkitekturen lavet med de grønne omgivelser for øje. Intet mindre end syv meter er der til loftet i køkkenalrummet, hvorfra der er åben kontakt til førstesalen og sågar terrassen samt smukke kig ud på søen, træerne og himlen. De ekstraordinære kig på kryds og tværs skaber spændende rum og en fantastisk kontakt til naturen.

Villa med egen badesø

Dette smukke træhus ligger helt perfekt, for dem der er vilde med en kølig dukkert. Ejerne af den nybyggede villa kom nemlig på idéen om at lave en selvrensende badesø op af huset. Det betyder, at de kan hoppe direkte fra terrassen og ned i søen. Herfra har de udsigt til skoven, der omkranser villakvarteret i Vejle. 

Villaen i halvandet plan er opført som lavenergihus på og bygget på en skråning, som er udnyttet således, at garage og entré er placeret i kælderen. 
 

Med skoven som nabo

Som en arkitektonisk perle ligger denne nybyggede villa klos op af skoven. De mørke rødsten og det flade tag får huset til at blende smukt ind i omgivelserne, mens de store vinduespartier giver udsigt til skovens træer. Huset er bygget i flere planer, som giver en spændende oplevelse, når man bevæger sig rundt.