Tilbygning fra forhaven

Bliv ringet op gratis af Tom Mose Petersen

Skriv en besked herunder eller ring

En nutidig tilbygning

Tilbygning til fritliggende hus

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning.

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse.

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde.

Energi og miljø

I forbindelse mod opførelsen af tilbygningen, som lever op til nutidens krav til isolering og varmetab, blev husets 1. sal renoveret, hvilket opgraderede hele den eksisterende murermestervilla.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Flere rum
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Tom Mose Petersen, STOCK 35

Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag påbegyndes – det...

Se billeder af projektet

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En nutidig tilbygning, Facade

Tilbygningen er så at sige skåret efter de tilladte byggelinjer – det vil sige affaset efter højdegrænseplanet og byggelinje mod skel og vej.

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En nutidig tilbygning, Facade

Det valgte arkitektoniske udtryk tager bevidst afsæt i det eksisterende hus.

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En nutidig tilbygning, Facade

Tilbygningen er beklædt med zink med stående false på såvel facader som tag, for at fastholde bygningens som en monolitisk figur.

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En nutidig tilbygning, Facade

Forhold mellem terrasse og stue har her en særlig betydning og plads i projektet – derfor er der valgt en beton flise og sandsten henholdsvis ude og inde i samme tone og format, for at understrege sammenhængen mellem terrasse og stue.

Den hævede terra

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
En nutidig tilbygning, Stue

Det oprindelige hus er en såkaldt murermestervilla fra 20’erne, som netop havde sine stuer orienteret mod vejen og hvor ønsket om mere plads, men også ønsket om en andet relation til haven blev realiseret ved denne lille tilbygning indeholdende en stue og

Projektet omfatter en tilbygning til en murermestervilla fra 1928, der med sin kubiske form har været vanskelig at give en retning. 

Som andre boliger fra den tid er opholdsarealerne i huset orienteret mod vejen og den lille forhave. Tilbygningen ændrer dog dette forhold. Nu er haven en del af boligen, og stuen orienteres mod udearealerne og er i niveau med disse. 

Valg af belægning på terrasse og i stuen understreger den nye direkte sammenhæng mellem ude og inde. ,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
En nutidig tilbygning, Stue

Den nye stue og terrasse binder ude og inde sammen i én flade i niveau med haven.

  • Tilbygningen er så at sige skåret efter de tilladte byggelinjer – det vil sige affaset efter højdegrænseplanet og byggelinje mod skel og vej.
  • Det valgte arkitektoniske udtryk tager bevidst afsæt i det eksisterende hus.
  • Tilbygningen er beklædt med zink med stående false på såvel facader som tag, for at fastholde bygningens som en monolitisk figur.
  • Forhold mellem terrasse og stue har her en særlig betydning og plads i projektet – derfor er der valgt en beton flise og sandsten henholdsvis ude og inde i samme tone og format, for at understrege sammenhængen mellem terrasse og stue. 

Den hævede terra
  • Det oprindelige hus er en såkaldt murermestervilla fra 20’erne, som netop havde sine stuer orienteret mod vejen og hvor ønsket om mere plads, men også ønsket om en andet relation til haven blev realiseret ved denne lille tilbygning indeholdende en stue og
  • Den nye stue og terrasse binder ude og inde sammen i én flade i niveau med haven.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›