Bliv ringet op gratis af Per Hartwig

Skriv en besked herunder eller ring

Ny indmad til det murede 80'er-hus

Ombygning af fritliggende hus

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.

Energi og miljø

Huset er totalt energirenoveret. Der er blevet efterisoleret i eks. ydervægge, etableret nyt terrændæk og udført nye el- og varmeinstallationer.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Per Hartwig, INSITU ARKITEKTER ApS

Insitu Arkitekter har rødderne fæstnet i den nordiske arkitektur og det gode…

Se billeder af projektet

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

I køkkenet står man nu badet i lys fra det østvendte ovenlysparti.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Der er valgt lyse gulve og træbeklædninger, samt hvide køkkenelementer, da man med projektet ønskede masser af lys ind i det, tidligere, noget mørke hus.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Stue

Til højre ses nyt, sænket vinduesparti der kan fungere som et siddevindue.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Facade

Huset fremstår stort set som det gjorde i 1982. Dog er der kommet nye vinduer, som sidder i bredere og lavere vindueshuller.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Haveplan

Mellem de nye vinduer er monteret en smal trælistebeklædning for at "modernisere" facaden.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Udekøkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Udekøkken

Der er etableret nyt, simpelt udekøkken ved udgang fra husets opholds- og spisestue.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Tag
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Tag

Det store ovenlysparti sidder imellem den eksisterende gitterspærskonstruktion, der er pakket ind i gips. På undersiden er monteret spotbelysning til arbejdet i køkkenet og på oversiden af hånebåndene er der ilagt LED-lysbånd, så ovenlyspartiet om aftenen

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Køkken

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Terrasse/altan

Der er udført nye terrasser, som følger solens gang. Her ses hyggekrog op ad den sydvendte murvinge.

Huset fra 1982 levede ikke op til familiens rum- og funktionsbehov. Udvendigt kunne de dog godt lide det oprindelige udtryk, som i store træk derfor er bevaret.

Alle indervægge er nye og der er blevet lavet en ny indretning med udgangspunkt i de eks. vindueshuller. Enkelte vindueshuller omkring alrummet er blevet slået sammen og sænket for at skabe lys og en sammenhæng med haven, som bygherre bruger meget tid i og på.

I tagkonstruktionen er der blevet etableret et stort ovenlysparti, som ligger over den nye, store arbejdsø i køkkenet. Ovenlyspartiet er lagt op mellem de eksisterende gitterspær. En flot og ærlig løsning, som også giver mulighed for både ophæng af arbejdslys og montering af indirekte belysning på oversiden af spærfoden i form af LED-bånd.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Ny indmad til det murede 80'er-hus, Bad/toilet

Nyt toilet og badeværelse. På gulve er valgt samme flisetype som i køkken-alrum. Brusenichens bagvæg udgøres af een stor naturstensflise i blå-grønne nuancer. Herover indbygget LED-belysning i loftet.

  • I køkkenet står man nu badet i lys fra det østvendte ovenlysparti.
  • Der er valgt lyse gulve og træbeklædninger, samt hvide køkkenelementer, da man med projektet ønskede masser af lys ind i det, tidligere, noget mørke hus.
  • Til højre ses nyt, sænket vinduesparti der kan fungere som et siddevindue.
  • Huset fremstår stort set som det gjorde i 1982. Dog er der kommet nye vinduer, som sidder i bredere og lavere vindueshuller.
  • Mellem de nye vinduer er monteret en smal trælistebeklædning for at "modernisere" facaden.
  • Der er etableret nyt, simpelt udekøkken ved udgang fra husets opholds- og spisestue.
  • Det store ovenlysparti sidder imellem den eksisterende gitterspærskonstruktion, der er pakket ind i gips. På undersiden er monteret spotbelysning til arbejdet i køkkenet og på oversiden af hånebåndene er der ilagt LED-lysbånd, så ovenlyspartiet om aftenen
  • Der er udført nye terrasser, som følger solens gang. Her ses hyggekrog op ad den sydvendte murvinge.
  • Nyt toilet og badeværelse. På gulve er valgt samme flisetype som i køkken-alrum. Brusenichens bagvæg udgøres af een stor naturstensflise i blå-grønne nuancer. Herover indbygget LED-belysning i loftet.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›