Bliv ringet op gratis af Kim Pretzmann Olesen

Skriv en besked herunder eller ring

Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer

Tilbygning til fritliggende hus

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.

Energi og miljø

Huset er energimæssigt opdateret med hulmursisolering, efterisolering af tag og sokkel. Vinduer er desuden udskiftet til lavenergivinduer med 3-lags glas.
Varmeforbruget er dermed reduceret ca. fra ca. 29.000 til18.000 kWh/år på trods af de ekstra m2.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Flere rum
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Kim Pretzmann Olesen, DANSK BOLIGARKITEKTUR ApS

DANSKBOLIGARKITEKTUR elsker at tegne nye rammer for boligejere, men vi er...

Se billeder af projektet

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Facade

Tilbygningen set fra haven

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Stue

Kig mod køkken og eksisterende gavl

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Stue

I overgang mellem nyt og gammelt trækkes dagslys ind via ovenlys

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Stue

Førbillede af køkken/ophold, hvor der i dag er åbnet op mod tilbygningen

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Facade

Facadedetaljer af cedertræslister

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Terrasse/altan

Der er arbejdet med forskellige niveauer i haven

Energirenovering med respekt
Materialevalget er begrænset til træ, beton og glas i et forsøg på at forenkle indtrykket af en tilbygning i respekt for det eksisterende hus.

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus* enkle form og materialer.

*Statslånhusene fra 1938-1958 havde til formål at inspirere byggebranchen til at benytte nye konstruktioner og materialer inden for en fast økonomisk ramme, for at derved at kunne optage fordelagtige lån til sit nye enfamiliehus.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning åbnede boligen op og gav lyse opholdsrum i flere niveauer, Køkken

Indretningsdetaljer

  • Tilbygningen set fra haven
  • Kig mod køkken og eksisterende gavl
  • I overgang mellem nyt og gammelt trækkes dagslys ind via ovenlys
  • Førbillede af køkken/ophold, hvor der i dag er åbnet op mod tilbygningen
  • Facadedetaljer af cedertræslister
  • Der er arbejdet med forskellige niveauer i haven
  • Indretningsdetaljer
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›