Projekt

DRONNINGEMARKEN Autentisk og stilfuld renovering af 30'er villa

Funkisvilla
  • Æstetisk sammenhæng
  • God akustik
  • Optimal udnyttelse af dagslys

På Dronningemarken ligger en villa, der har gennemgået en nænsom renovering men betydelig transformation. Villaen, der i sin oprindelige form er en stilren bygning med tydelige referencer til de moderne og industrielle strømninger i 1930’erne, har nu fået et nyt liv med større vinduer og funktionsforbedrede åbne rum.

Transformationen har betydet at de sociale rum i villaen nu er mere harmonisk og beboervenlige. De større vinduer giver nu en lys og luftig atmosfære, samtidig med at de skaber en visuel forbindelse mellem indendørs og udendørs områder. Hver eneste detalje i villaen er nøje gennemtænkt og udført med omhu, så den moderne og industrielle stil er bevaret.

Villaen på Dronningemarken er et eksempel på, hvordan en renovering og transformation kan give en ældre bygning et nyt liv uden at ofre dens oprindelige arkitektur og stil. Med øje for de oprindelige arkitektoniske motiver og et grundigt håndværk er denne villa nu en oase af stil og funktion, hvor moderne og industrielle strømninger fra 1930’erne er blevet genoplivet på en smuk og harmonisk måde.

Vi har ryddet betydeligt op i husets indretning, men fastholdt den langsgående adskillelse i hele huset mellem servicefunktionerne (entré, gæstetoilet, bryggers og adgang til kælderen) og stuerne ud mod haven.

Køkkenet blev flyttet ind i den eksisterende spisestue, som blev udvidet. Vi tilføjede et stort, karakteristisk gavlvindue i det nye køkken-alrum. Familien brugte aldrig den store spisestue før, fordi den var mørk og adskilt fra aktiviteterne i køkkenet. Nu er det et sammenhængende lyst og flot dimensioneret rum, med direkte udgang til den store sydvendte have. Det originale køkken blev indrettet som et grovkøkken, til at servicere det nye køkken.

Vinduskarmen i stuen blev sænket 40 cm. så den er tilpasset udsigten fra de lave siddemøbler, hvilket giver en smuk udsigt til haven.

Inde i huset er detaljer skåret væk, men materialerne skiller sig ærligt ud og skaber stemning ligesom udvendigt.

Vores køkkendesign følger hovedkonceptet for vores transformation. Vores serie af sarte grågrønne køkkenelementer er alle indrammet af en tynd ramme, med terracotta farvet interiør og egetræsskuffer. Håndtagene er lavet af messing og forsænket i lågerne. Bordpladerne er i marmor og massivt rustfrit stål.

Vores indvendige døre er hævet og udført med en elegant tynd ramme og helt uden beslag, som de originale vinduesåbninger.

De 2 nye store vinduer er udført i malet aluminium og er en klar ændring fra det oprindelige. Energikrav gjorde det umuligt at producere vinduer som i trediverne. Vi valgte aluminiumsvinduer for at bevare de spinkle vinduesrammer.

Der er brugt kvadratiske fliser, der skifter mellem 16 forskellige mørkeblå nuancer i de 3 badeværelser. Badeværelsesmøblet i eg skaber forbindelse til de nye egetræsgulve. Armaturer er i messing.

En synlig rektangulær hvid spot, placeret langs væggene i hele stueetagen, skaber en dæmpet grundbelysning, mens væglamper og pendler bidrager med designkvalitet og understøtter indretningsplanen.

Bæredygtige tiltag

Dagslys/passiv solvarme
Lavenergiruder/vinduer
Varmegenvinding
Certificeret bygningsklasse

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Lysdesign
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Eva Brørup