Funkisvilla

Funkisvilla

Der findes ganske få ægte funkisvillaer i Danmark, hvilket gør denne hustype til et særsyn med sit minimalistiske, geometriske og ofte asymmetriske udseende. Trods 100 år på bagen, skaber funkisvillaen til stadighed gode rammer for hverdagslivet og er derfor både eftertragtet og topmoderne. Bliv klogere på, hvordan du passer på funkisvillaen.

Der er kun opført ca. 10.000 villaer i Danmark og derfor er et rendyrket funkishus et sjældent fund i de danske parcelhuskvarterer.

Funkis kommer af ordet funktionalisme og i funkisarkitekturen er der lagt vægt på at huset skal være funktionelt frem for symmestrisk.

Funkishuset har et meget minimalistisk, geometrisk og ofte asymmetrisk udseende, da boligen er skabt til at passe til husets daglige brug og anvendelse. Det vil f.eks. sige at vinduer er placeret, hvor der er behov for lys og ikke for at give huset et bestemt udseende.

Det er også en af de første hustyper, hvor der er tænkt over sammenhængen mellem ide og ude og haven er ofte indrettet, så den kan nydes inde fra huset.

Selvom der ikke findes mange ægte funkisvillaer, så er de i høj kurs grundet deres simple udtryk og store rummelighed.