Projekt

Hus i drivhus

Huse fra 00'erne og frem
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Sammenhæng med uderum
  • Sundt indeklima

...et uderum hvor det aldrig regner eller blæser og hvor temperaturen er et par grader varmere end omgivelserne.

Lyder det fristende?

Det er løsningen vi har tegnet med dette "hus i hus", hvor en lille bolig i to etager er omgivet af et orangeri på 3 sider. Ude-/inde-rummet bruges både til at dyrke egne grøntsager, spise med naboer og overnatning under (glasoverdækket) åben himmel.

Bliver det for varmt i drivhuset? - ja, nogle gange, men så er det sommer hvor man i stedet tager ophold på terrassen helt ude og det meste af året opleves det som en behagelig løsning der forlænger sæsonen man kan sidde ude. Tagvinduer i drivhuset hjælper med at regulere temperaturen, der opleves ca. som i et sydfransk klima.

En bæredygtig løsning

I boligen er der taget en del bevidste valg i forhold til ressourceforbrug og hvilken livsstil der ønskes. Huset er på ca. 100 m² fordelt på to etager og dermed i den mindre skala til en familie - dette begrænser både energi- og materiale-forbrug til opførelsen og drift af boligen. Der er så vidt muligt valgt løsninger der har en lav langsigtet klimapåvirkning.

Der er valgt så lidt teknik som muligt og udluftningen sker som naturlig ventilation. Solceller på taget bidrager med grøn energi.

I området plantes kun lokal fauna og der sigtet efter at skulle bidrage til biodiversiteten blandt andet et rigt insektliv - og med et fælleshus er der rig mulighed for at indgå i et tæt fællesskab med naboer.

At stille spørgsmål til hvordan man lever

Projektet er et eksempel på at der kan findes spændende løsninger hvis der stilles spørgsmål til hvordan man ønsker at bruge og leve i en bolig. Det er en dialog vi meget gerne vil bidrage til, så ønsker I noget tilsvarende skal I ikke tøve med at kontakte os...

Bygherre har selv udført en stor del af arbejdet med huset og byggeudgiften er for os ukendt - prisen for byggeriet angivet her er et løst skud på hvad det ville koste hvis håndværkere skulle opføre en tilsvarende bolig.

Bæredygtige tiltag

Lavenergiruder/vinduer
Dagslys/passiv solvarme
Regnvandsopsamling
Biodiversitet
Solceller

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Energirådgivning

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Rune Dybkjær