Projekt

Ny planløsning gav ekstra værelse i funkislejlighed

  • Flere rum
  • Ekstra opbevaringsplads
  • Bedre udnyttelse af m2

En beboer i en smuk funkisejendom bad m4 Arkitekter om hjælp til at få en ny planløsning i lejligheden. Arkitekt Thomas Hjort hjalp med at lave en ny rumfordeling i funkislejligheden, så der blev plads til et ekstra værelse.

Lejlighedens ejer havde på forhånd tænkt en del over, hvordan lejligheden kunne blive bygget om. For at sikre sig, at idéerne var fagligt forsvarlige, var det nødvendigt at få arkitekthjælp. Arkitekt Thomas Hjort hjalp med at udfolde lejlighedens potentiale, så alle kvadrat- og kubikmeter blev udnyttet optimalt. Desuden hjalp arkitekten med at få indhentet tilbud og rådgive om valg af entreprenør.

Før ombygningen var der masser af spildplads i lejlighedens entre og gang. Derfor gav det god mening at inddrage kvadratmeter fra disse rum. Vægge blev flyttet og døre blændet, så den ekstra plads kunne bruges til at etablere et nyt værelse i lejligheden.

Arkitektens nye planløsning i lejligheden gav plads til at lave et lyst og rummeligt soveværelse. For at sikre masser af dagslys i lejligheden, blev der lavet en specialfremstillet smedejernsvæg med ruder i. Til soveværelsesdøren er der valgt de samme karakteristiske håndtag, som også er brugt oprindeligt til lejligheden. Det giver en god sammenhæng med resten af lejligheden. I det hele taget, giver glasvæggen lejligheden endnu mere karakter og bibeholder samtidig fornemmelsen af god plads.

Det var vigtigt for lejlighedens beboer at ombygningen gav plads til at lave en spisestue med god plads til gæster. Derfor tegnede arkitekt Thomas Hjort større åbninger mellem værelserne i lejligheden. På denne måde er det blevet nemmere at bevæge sig og kommunikere på tværs af spisestue og køkken. Det bidrager til at lejligheden føles mere rummelig. Det er derudover hyggeligt for beboeren at kunne tale med sine gæster i stuen, mens der laves mad i køkkenet.

Lejlighedens køkken og badeværelse har fået et makeover, så rummene ikke er til at kende igen. Der er lagt nyt køkkengulv, og beboeren har valgt nye smukke køkkenelementer i bejdset egetræ. Køkkenet er blevet specialdesignet, så alle kvadratmeter, nicher og indhak er udnyttet optimalt. Ved at bygge det rundt om alle ”hakker og kanter” har lejlighedens ejer fået ekstra opbevaringsplads i køkkenet og rummet fremstår harmonisk og smukt.
I badeværelset foreslog arkitekten at rykke brusenichen blevet rykket og etablere en specialfremstillet glasdør. Der er kommet indbyggede spots i loftet og på gulvet er der lagt store og flotte betongrå fliser. Der er desuden lavet lækre detaljer som gulvvarme og et skjult indbygget skab bag spejlet.

Udover at lejligheden er blevet optimeret med et ekstra værelse, har ombygningen resulteret i flere fordele for boligejeren. Arkitektens løsninger har betydet, at der ikke længere er spildplads i boligen. Der er kommet flere integrerede opbevaringsløsninger i køkkenet og på badeværelset. Og derudover er der sørget for dagslys på tværs gennem lejligheden.
Funkislejligheden er ganske enkelt blevet endnu mere flot og funktionel.

Energitiltag:
- Lejligheden har fået mere dagslys på tværs gennem hele boligen.
- Eltavlen er blevet integreret i væggen og her er også blevet plads til modem.
- Der er indfræset el i hele lejligheden og indsat nye stikkontakter.

Bæredygtige tiltag

Dagslys/passiv solvarme

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Thomas Hjort

Thomas Hjort