Projekt

Søvilla med udsigt, karnap og unik placering i søkanten

Huse fra 00'erne og frem
  • Fokus på at udnytte grundens udsigt
  • Familievenlige løsninger
  • Sammenhæng med uderum

På denne helt særlige grund, har vi i samarbejde med vores ambitiøse bygherre skabt et unikt hjem, lige i søkanten. En bolig hvor fokus har været på at indfange og maximere udsigten, så arkitektur og natur går op i en højere enhed.

Allerede fra man slår hoveddøren op, kan man se igennem huset længde, og se søen i baggrund. I ganglinjen er placeret bryggers, garderobe, værelser og badeværelse, men søen lokker og man drages hurtigt mod det store åbne køkken alrum/stue der går ud i et.

Spisebordet har fået husets bedste placering i karnappen, hvor det er omkranset af panoramavinduer på tre sider, som åbner hjemmet mod den maleriske natur. Her kan man nyde udsigten uden forstyrrende sprosser, da der er prioriteret store rene glasflader. I stuens vindue får man modsat, et indrammet billede af udsigten. Fra opholdsrummet er udgang til flere terrasser så det er muligt at slå dørene op og trække livet udenfor.

På datterens værelse er integreret en mindre karnap med en indbygget bænk, hvorfra søens ro kan nydes.

Det skrånende terræn er en naturlig del af designet, og følges grundes niveauer. Fra gangen går man et par trin ned, og opnår derved øget rumhøjde i opholdsrummet. Samtidig sikres naturlige forbindelser til uderummene. Terrasser på flere niveauer fører ned til søen, hvor en badebro inviterer til forfriskende dukkerter.

Haven, som strækker sig som et grønt bånd mellem boligen og bådhuset, er et privat og fredfyldt tilflugtssted. Bådhuset er en eksisterende, renoveret perle, der nu harmonerer med boligens æstetik og funktionalitet.

Materialepaletten er enkel og gennemført. Ude er udtrykket domineret af den smukke levende teglsten, der har fået en stor rigdom af detaljer, i form af standerskifte og forskellige relieffer. Inddækninger, tagnedløb samt andre detaljer er udført i kobber. De varme jordfarver gør at huset ikke virker dominerende når man beskuer det fra den modsatte side af søen.

Bæredygtige tiltag

Lavenergiruder/vinduer
Regnvandsopsamling
Vandbesparing

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Louise Balle Rosbjerg