Projekt

Tre træhuse til tre generationer på stor og unik grund ved fjord

Huse fra 00'erne og frem
  • Æstetisk sammenhæng
  • Bedre udnyttelse af m2
  • Familievenlige løsninger

For et par år siden blev vi kontaktet af bygherre – det vil sige tre generationer, som havde købt en meget smuk og fint beliggende grund på 5,5 hektar tæt på fjord i Nordjylland og de skrev til os:
”Aftalen var fra starten, at vi ville inddrage et arkitektfirma i processen, når vi var rimelig afklarede med hvor meget vi ville bygge, og havde nogle konkrete referencer ift. fx materialer, geometri osv., og vi er nu ved at være nået så langt, at vi mener vi er klar til at præsentere vores idéer og tanker.”
Opgaven lød på at tegne 3 bygninger, hvor 2 til beboelse og en til fællesrum/musik og lager og bygningerne måtte gerne være forskellige, men med samme taghældning og sammen beklædninger på tag og facade.
Efter mange møder med mange skitser og studietur, landede vi på det projekt som illustreres her ved hjælp af 3D illustrationer og det er ved at blive bygget. Projektet står færdigt medio indeværende år.
Det var et stort ønske, at projektet afspejlede en djærvhed og gerne robust med en delvis synlig konstruktion af f.eks. hvorledes taget bæres. Alle rum skulle gerne rumme god plads til hele familien, men også mulighed for små rum i rum til fordybelse og gerne med store glaspartier til den fine udsigt.
De to boliger er på 170m2 og 200m2 og ligger i længderetningen nord/syd – fællesbygningen er på 180m2 og ligger øst/vest. Alle tre bygninger har asymmetrisk saddeltag med sidelys/glaspartier i arealet mellem de to tagflader.
Alle bygninger er beklædt med varmebehandlet træ og taget er tagpap. Beton og klinker på alle gulve og vægge er indvendigt beklædt med krydsfiner.

Bæredygtige tiltag

Solceller
Varmepumpe
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Hanne Lind-Bonderup