Billedserie

Fantastiske forhaver

Det er med boligen, som det er med mennesker - førstehåndsindtrykket er vigtigt. Og det begynder ikke med entreen, men allerede det øjeblik du eller dine gæster står på vejen foran boligen og skal bevæge sig frem til hoveddøren. Kig med her, og find inspiration og tips til, hvordan du skaber et godt førstehåndsindtryk med en fantastisk forhave.

Varm velkomst

Når du ankommer til denne nybyggede villa af arkitekt Jan Smidt Andreasen bliver du taget godt i mod. En sti fører dig til hoveddøren langs plantekasser i corten stål og en garage i cedertræslister. De varme farver i plantekasserne og træbeklædningen står i fin kontrast til husets mørkegrå tegl og giver det nybyggede hus sjæl og charme. Her får du en varm velkomst til et moderne og nybygget hus. 

Råt men godt

Arkitekt Allan Lorenzen har tegnet denne nybyggede, funktionalistiske villa, der er stærkt inspireret af det hus, der lå på grunden i forvejen, men som desværre ikke stor til at redde. I forhaven møder den strigente, hvide funktionalisme en rå beplantning langs trappen, mens den markante vægskive fører dig mod hoveddøren og gør forhaven ekstra storslået. 

Masser af planter

Sten, store bede og vilde blomster er et gennegående tema i haven til sommerhuset her, der er tegnet af arkitekt Riko Sprohar Lundqvist. Inden du når hoveddøren kan du gå på opdagelse i de store bede med et varierende planteliv og lade dig inspirere af de naturlige materialer.  

Respekt for husets stil

Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen står bag denne moderne fortolkning af den klassiske patriciervilla, der har en åben forhave, hvilket er meget typisk for de herskabelige villaer. Haven er en forlængelse af husets klassiske stil med velorganiserede blomsterbede og stisystemer. Det er vigtigt, at tilpasse forhaven til huset, så der ikke opstår stilforvirring allerede inden du når indenfor.

Hyldest til naturen omkring

Arkitekt Marie Fenger Ehlers har med denne forhave virkelig sat spot på naturen. En simpel flisegang leder dig igennem græsset fra et fredet engområde og op til hoveddøren lavet af glas, hvor du med det samme får indtrykket af den fantastiske natur der omkranser sommerhuset.

I forlængelse af arkitekturens linjer

Du kan også forlænge linjerne fra dit hus, når du skal indrette din forhave. Det har arkitekt Lars Bo Poulsen gjort ved 70'er villaen her, der har fået en omfattende ombygning. Facadens stramme og lige linjer går igen i belægningen - næsten som hvis de spejlede sig.

Romantik og idyl

Da familien i det fine bindingsværkshus blev ramt af sygdom, blev det nødvendigt at bygge til - en opgave, som arkitekt Jørgen Dahlgaard løftede. Tilbygningen i træ løser ikke kun de indendørs pladsproblemer, den har også giver udearealerne en ny indretning. I dag er der lukket af mod gårdspladsen og garagen, mens der er god forbindelse til den romantiske og parklignende have. Tilbygningen har på den måde skabt en bedre definition af gårdsplads, forhave og baghave.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.