Billedserie

Flotte og farverige badeværelser

De færreste tør kaste sig ud i at sætte kulør på badeværelset, da det er en bekostelig affære at lave om, når farverne går af mode. Med lidt omtanke kan det dog sagtens lade sig gøre at skabe smukke, tidløse resultater. Her er en række eksempler på vellykkede badeværelser, hvor der er skruet op for farverne.

Pink i pink

I dette byhus i København er der blevet leget med farverne i stort set alle rum – men især på badeværelset, hvor der er skruet helt op for pink i skønne nuancer. Ved at anvende to forskellige nuancer, virker farverne knap så dominerende, da der opstår en fin kontrast i rummet. 
 

50 shades of red

Farver kan bruges som en fin markering af bag ved et badekar eller, som her, i brusenichen. Her er der leget med fliser i vinrøde nuancer, der sammen med messing giver badeværelset et eksklusivt udseende. 

Strand og vand

Med et brusende hav og gule fliser på væggene kan man næsten ikke være i tvivl om, at havet bliver hilst velkommen i den feriebolig, som ligger tæt ved Limfjorden. Den blanke overflade på fliserne reflekterer lyset og får rummet til at virke større. 

Det nostalgiske hjørne

I 70’erne var man ikke bange for at bruge farver på badeværelset. Især de grønne og brune nuancer, som kendetegnede mange badeværelser fra denne periode, er senere blevet udskældt for at være symbolet på dårlig smag. Nyfortolkninger af 70’erne har dog sneget sig ind vores måde at indrette os på i dag, hvor nostalgien har fået frit løb rundt om i mange hjem. Det er i høj grad også det nostalgiske look, der bliver dyrket i dette badeværelse, hvor den druegrønne bruseniche og teakmøblerne på en fin måde hylder det bedste fra de svundne tider.

Blåt på langs

I denne villa, som oprindeligt er tegnet af arkitekten Haldor Gunløggsson, er horisontale linjer et gennemgående tema. Under en omfattende renovering af villaen er de horisontale linjer da også blevet fremhævet på det nyopførte badeværelse ved at fliserne ligger vandret. Den blå farve er brugt til at bryde det ellers stramme udtryk i boligen, hvor hvid og sort er dominerende.

Et strejf af solskin

Hvorfor ikke skabe lidt stemning af solskin i børnenes badeværelse? Skal der knald på farverne, er det en også en mulighed at sætte kulør på inventaret i stedet for fliserne, som dette badeværelse er et vellykket eksempel på. Her emmer de specialbyggede skabe med kanter af røget eg af sol og sommer. 

Underspillet modernisme

Dette badeværelse er en del af større renovering af en villa opført i en underspillet udgave af byggestilen Art's and Crafts, som hører til en del af modernismen.

Det klassike fliseformat på daværende tidpunkt var en 15 x 15 cm flise - ofte i hvid.Har har arkitekten valg at veksle mellem den hvide flise, og den afdæmpede grønne farve, som står flot til badeværelsets messingdetaljer og terrazzogulvet.

En simpel men virkefuld måde at respektere husets oprindelse og samtidigt modernisere boligen med farver.

Blå harlekin

Det kan sagtens skabe et fint og tidløst resultat både at arbejde med farver og mønstre på samme tid. Men det kræver lidt omtanke, da udtrykket hurtigt bliver rodet, hvis der sker for meget visuelt på samme tid. I dette badeværelse skaber den blå farve ro på harlekinmønsteret, der står smukt til de skrå vægge og giver en anderledes rumoplevelse. Ved at anvende samme fliser på både vægge og gulv, bliver rummet samlet og fremstår harmonisk. 

Det feminine look

Varme farver kan være med til at bløde op for det kolde, hårde udtryk, som badeværelser ofte har. Det kan også være med til at give et tvist af personlighed, som i dette badeværelse, der er indrettet til pigerne i familien.

Tone i tone tekstur

Vælger du at fokusere på en farve på badeværelset, skal du være opmærksom på at det ikke bliver for overvældende. Ved at bryde farven lidt op med både toner og teksturer, får du et lettere udtryk. I dette eksempel spiller den mørke blanke overflade på klinkerne, og den matte overflade på de malede vægge, sammen og giver en flot effekt.