Billedserie

7 flotte sildebensgulve

Sildeben har fået et kæmpe comeback og er igen utroligt populært. Det zig-zaggede mønster var engang forbeholdt det finere herskab i storslåede boliger, men i dag bruges sildebensmønsteret i alle hustyper. Lad dig inspirere af arkitekternes gennemtænkte valg her, og se eksempler på, hvordan du kan bruge sildeben i både ældre og nybyggede boliger, udenfor og på anderledes og kreative måder.

Forlæng rummet

I dette hus har arkitekt Eva Kristine Brørup valgt at lægge sildebenene på tværs, hvilket gør, at rummet virker bredere. Hvis du overvejer at få lagt sildebensgulv i din bolig, så er det netop godt at tænke over hvilken retning brædderne skal ligge, og om du gerne vil have, at rummet skal virke længere eller bredere. 

Sildeben på en ny måde

Det er ikke kun det klassiske lyse træparket, der kan bruges til sildebensmønsteret. I denne nybyggede villa er der brugt mørkbejdset træ i to nuancer, som virkelig får det smukke gulv til at træde frem og viser, hvordan sildebens kan nytænkes. Projektet er udført af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Træ i træ

I dette køkken, som er tegnet af arkitekt Anders Lind, smelter gulv og køkken nærmest sammen i en flot helhed. Farvespillet i sildebensgulvet skaber dog et lille dæmpet modspil, hvilket gør det til et godt valg i trækøkkenet. 

Fliser med sildeben

Det er ikke kun i stuen og køkkenet, at sildeben gør sig godt. Terrassen, havegangen eller indkørslen kan få et virkelig flot udtryk, hvis du vælger at lægge fliserne i sildebensmønsteret. Her har arkitekt Lars Bo Poulsen valgt fliser i forskellige nuancer, som giver et fint spil til den mørke husmur.

Trægulv med glød og varme

Holder du af at bo lyst med hvide vægge, kan du give rummet varme og tekstur med et trægulv i sildebensmønster. Da denne villa fra 1949 skulle renoveres, valgte arkitekt Jan Smidt Andreasen at kombinere et hvidt køkken med et flot sildebensgulv. Det gør, at rummet ikke virker koldt og sterilt men i stedet varmt og indbydende.  

Materialemiks og originale detaljer

I denne gamle landsbyskole fra 1909 står den oprindelige pejs stadig. For at bevare den fine teglbelægning foran pejsen er sildebensparkettet lagt udenom, så det følger teglet. Samtidig skaber det rå tegl og det varme træ et skønt materialemiks, og samlet giver løsningen masser af karakter til rummet. Projektet er udført af arkitekt Samuel Ringgaard Davey. 

Fremhæv de originale detaljer

Bor du i en murermestervilla eller herskabslejlighed er sildebensparket det oplagte valg, hvis du skal have nye gulve. I denne ældre patriciervilla fremhæver sildebenene de originale detaljer som kamin, stuk og paneler og er med til at understøtte boligens oprindelige arkitektur. Projektet er udført af arkitekt Nanna Bering.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.