Billedserie

Overdækkede terrasser forlænger sæsonen

En overdækket terrasse skærmer for vind og vejr, så du kan komme ud oftere. Men det kan være svært at forestille sig, hvordan den bliver integreret i arkitekturen. Vi har fundet nogle gode løsninger fra arkitekterne, der indbyder til overdækket udeliv. Se dem her.

Støbt ind i bakkerne

Det smukke nybyggede sommerhus står på en bund af beton, der er tilpasset det bakkede klitlandskab. Og den solide beton bliver nærmest en lille bakke i sig selv, hvor nogle trin fører op til den overdækkede terrasse mod vest. Ved at hæve terrassen op bliver udsigten til havet og klitterne endnu bedre. 

Terrassen føles tryg i et ellers barskt landskab, fordi betonnen danner en solid base, mens facaden med den lette træbeklædning nærmest lukker sig omkring det dejlige solspot. 

Indrammet vue

Man får meget foræret til sin overdækkede terrasse, hvis man har en lige så fin udsigt som denne. Men det er ikke givet, at man udnytter sin udsigt lige så godt, som arkitekten har gjort i dette tilfælde.

Her kan man sidde i læ og nyde varmen fra pejsen, mens man kigger ud på en indrammet udsigt af den landlige natur. Belægningen, der nærmest opløses og bliver til græs, er også en meget elegant detalje.

Skub og træk i facaden

I denne nybyggede villa har arkitekten skabt hyggelige overdækkede terrrasser ved at hive facaden frem og tilbage under taget. Reslutatet er dejlige uderum, hvor taget samtidig skåner indeklimaet for solens varme stråler. Terrassen er i direkte forbindelse med husets køkkenalrum, og der er defor plads til både grill og møblement. Herfra kan man nyde husets skønne beliggenhed direkte ud til et skovområde.

Trekantet udhæng

Den spektakulære trekantsform på dette sommerhus skaber et helt særligt udhæng på taget, som dækker over terrassen, uden at tage hele udsigten til den blå himmel.

Det store vinduesparti, der strækker sig i hele sommerhusets trekantede form, giver en helt særlig kontakt til terrassen, så den nærmest føles som en forlængelse af selve huset.   

Skulpturelt skyggebånd

Der er mange måder at skabe overdækning på, og det behøver ikke være tagets udhæng, der skygger for solen. I denne villa er overdækningen påsat som et skulpturelt skyggebånd rundt om huset. På den ene terrasse er der hul til den blå himmel, mens der ved terrassen med de bløde møbler er helt overdækket, med undtagelse af nogle ovenlysvinduer, der giver lys.  

Mere udsigt fra terrassen

Denne fine villa fra 1958 har gennemgået en større renovering, hvor den originale overdækkede terrasse også har fået lidt kærlighed fra arkitekten. Før ombygningen var murene omkring den overdækkede terrasse helt lukket, hvilket gjorde, at boligejerne ikke fik fuldt udbytte af udsigten.

Efter ombygningen har familien nu en indbygget pizzaovn, hvor der før var en udvendig pejs, og noget af terrassen er inddraget til badeværelse med udebruser. Men den helt store genistreg er det åbne vindue i terassens væg, der indrammer den udsigt, som før var gemt væk.

Linjer i arkitekturen

Hvem vil ikke nyde at sidde under denne overdækning og kigge op i så fin en tagkonstruktion? Overdækningen er helt enkel og ligger på huset med ensidig hældning. De sorte bjælker under taget skaber nogle linjer i huset, der føres videre i vinduesbåndene, hvlket giver en symetri og ro for øjet. Huset er omringet af træterrassen, så man kan flytte sig efter vind og vejr hele dagen.

Bjælker og glas

Sommerhuset her er skabt med flere bygningsdele, som er forskudt i forhold til hinanden. Forskydningerne giver nogle hyggelige kroge udenfor, hvor der er rig mulighed for at skabe forskellige terrasser.

I dette indhak er der lavet en overdækning af terrassen med store bjælker og glas, der tillader lyset at strømme ind, samtidig med, at man får udsigt til himlen. Overdækningen sørger for, at familien kan bruge terrassen flere dage om året og udvider derfor havesæsonnen.