Billedserie

Planer om en ny carport?

Har du planer om at opføre en carport til din bil? Og vil du gerne undgå, at parkeringen bliver en eftertanke, som aldrig kommer til at matche boligens æstetik? Her kan du se en række eksempler på, hvordan arkitekterne planlægger at skabe sammenhæng mellem carport og bolig, når de har parkering på tegnebrættet.

Alt-i-en

Denne carport planlægges som en alt-i-en løsning, der både skal rumme cykelparkering, bil og spande til renovation. Når de praktiske behov er tænkt ind fra start, er det nemt at få en æstetisk løsning, som matcher resten af boligen. 

Her har arkitekten ladet trælammellerne, der præger resten af boligen, gå igen som både skillevæg mellem carport og cykelparkering og som beklædning.

En integreret forlængelse af boligen

Carporten her er fuldstændig integreret i boligen, så der er nem adgang til boligen og skuret. I carporten er der installeret ovenlys, så dagslys ikke bliver en mangelvare, i hvad der ellers ofte kan ende som et rum med konstant behov for elektrisk lys.

En elegant, kontrastfyldt materialepalette er med til at skabe stemning og binde de forskellige elementer sammen.

Udnyt arkitekturen

Denne bolig er formet, så den folder sig rundt om en lysning på grunden, som er omgivet af fredet skov. For at husets ankomst ikke bliver for massiv, er hoveddøren og dele af facaden i stueplan trukket tilbage fra den øvrige facade på bygningen.

På den måde får boligen også en naturlig ankomst, og pladsen under overhænget fra førstesalen skaber samtidigt en carport til familiens to biler.

Moderne carport i træ

Til dette fritidshus er farver og materialer valgt, så de harmonerer med det omkringværende miljø. Det varmebehandlede træ på facaden og sedumtaget afspejler skovens farver og matcher de omkringliggende huses materialer, der generelt fremstår i jordfarver og med græstørv eller sedum på tagfladen.

Det er derfor naturligt at carporten, der ligger i forlængelse af et orangeri, matcher både form og materialevalg på den øvrige bolig.

Inspireret af Utzons udhæng

Denne villa på tegnebrættet er inspireret af stilen fra 50’erne og detaljer fra Jørn Utzons hus, der startede sin opførelse i 1952. Der er blandt andet indarbejdet detaljer, hvor husmuren fortsætter efter taget slutter, og der er udhæng på det flade tag.

For at skabe plads til parkering har arkitekten valgt at lade taget overdække en tilbagetrukket del af facaden, så bilerne kan parkeres i ly for vejr og vind.

Pakket ind i træ

I denne bolig har arkitekten indarbejdet carporten, som en del af boligen, ved at lade træet være det bærende materiale på alle facader. Her er ingen kontraster eller samspil, men i stedet en uniform indpakning, der giver sammenhæng. 

Fra carporten er der direkte forbindelse til entré og bryggers, inden du træder ind i boligens køkken. 

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.