Billedserie

Tidens tegl

Tegl, eller mursten som vi også kalder dem, har for længst bevist deres værd! De er smukke, vedligeholdelsesfrie, og fyldt med arkitektoniske muligheder både inde og ude. De er det perfekte materiale til at bygge vejrbestandige boliger, som kan holde til tidens tand og derfor er det også fortsat et af de mest populære materialer, når der bygges nyt. Se med her, hvor vi tager et kig på nogle af vores tids populære tegl.

Miks med materialer

Denne nybyggede villa, tegnet af arkitekt Steen Bjørn Lundhild, mikser på fineste vis materialerne træ, tegl og zink. En overdækket terrasse løber på langs af hele boligens længde. Her kan grundens skønne udsigt nydes. Den overdækkede terrasse fremstår med sin varme glød, som en kontrast til bygningens mørke teglydre.

Ude er inde

Arkitekt Jesper Korf har sørget for at skabe stemning i stuen med den mørke teglstensvæg. Samtidigt udviskes overgangen mellem inde og ude ved at lade væggen blive ført "igennem" glaspartiet og skabe en sammenhæng til haven.

Huset er opført på den grund, der tidligere husede Mærsk Mc-Kinney Møllers villa og teglsten og teaktræ er gennemgående materialer i boligen.

Nyt møder gammelt

Arkitekt Erik Nord har tegnet denne markante tilbygning i to etager til et dobbelthus i Risskov, i stedet for en tidligere tilbygget udestue. Det har givet en helt ny førstesal med masser af plads og en stor, lys opholdsstue, hvor der kan åbnes helt op til haven.

Den nye tilbygning er beklædt med beklædningstegl, som giver et lettere udtryk end almindelige mursten, og laver et samspil mellem det nye og de eksisterende mørkerøde teglsten.

Sæt farve på væggen

I dette hus er der anvendt teglblokke til indervæggene og dem har Arkitekt Uffe Leth ladet været blottede for at skabe stemning og give en fantastisk farve til rummet.

Huset er opført som et udviklingsprojekt for Realdania Byg og ideen bag har været at skabe en familiebolig som er vedligeholdelsesfri i de første 50 år og har en lang levetid på minimum 150 år.

Til projektet er der brugt teknikker, som stammer fra det traditionelle murede byggeri, der er blevet moderniseret og brugt til at skabe en moderne bolig. Husets lange levetid og minimale vedligeholdelse gør at der over tid forbruges markant mindre CO2 end til traditionelle typehuse.

Lys luksus

Arkitekt Niels Christoffersen står bag denne villa i Nordsjælland, hvor to skarpe rektangulære teglformer, er stablet, så den øverste er en smule bredere end det nederste. Udskæringer i formerne giver plads til overdækkede uderum og en tagterrasse mod morgensolen og havet. I stueetagen fortsætter teglskiverne ud i landskabet og indrammer uderummene på en måde, som ophæver grænsen mellem inde og ude.

Husets ydre spiller på mødet mellem det rå og upolerede og det forfinede, som eksempelvis belægningen i granit og bede i cortenstål mod husets lyse teglsten.

Møstermurværket i facaden er ikke kun et dekorativ element, men benyttes også til naturlig ventilation

Facade med skyggespil

Arkitekt Per Hartwig står bag dette nyopførte byhus, der har erstattet et ældre byhus, der stod på grunden.

Husets facade er delt op i midten og opført i mursten og beton. Den murede del af facaden er udført ved at lave en lille fremskydning af hveranden tegl, hvilket giver et fantastisk skyggespil og bryder med den glatte betonfacade. 

Historien fra det gamle byhus lever videre i det nye, da man har benyttet de gamle nedbrydningsstenene til de indvendige vægge og på den måde skabt varme og karakter.

Zoneinddeling

Arkitekt Lars Bo Poulsenhar ladet en rå murstenvæg løbe på tværs af stueplanet i denne bolig.

De gul-grå sten skaber ikke kun stemning, men er også med til at inddele boligen i zoner - det store fællesområde i stueplan og den mere private og tilbagetrukkede afdeling af boligen på 1. sal. Samtidigt er teglstenen et flot supplement til boligens øvrige materialer - cedertræ og hvidt puds.