Billedserie

Udsigt til det grønne

Bliver du heller aldrig træt af at kigge på naturen? Træk den helt ind i stuen med store vinduespartier, og nyd årstidernes skiften på tæt hold. Vi har fundet syv flotte løsninger, der viser, hvor fantastisk et rum kan blive, når der er frit udsyn til det grønne.

Arkitektur og natur i skøn forening

Stuen i denne nybyggede villa er placeret, så skoven ligger helt op til facaden på to sider. Det har arkitekt Lotte Elkiær valgt at udnytte til fulde ved at udskifte to vægge med glaspartier fra gulv til loft. Det skaber ikke bare en helt særlig oplevelse at træde ind i rummet, men giver også et modspil til villaens stramme, arkitektoniske udtryk.

Et brusebad af dagslys til spisestuen

Under renoveringen og ombygningen af en bolig fra 1970’erne har arkitekt Allan Lorenzen valgt at videreføre husets karakteristiske træk i denne tilbygning. Hvor gule mursten, listelofter og sorte bjælker i spisestuen kan lyde mørkt og indelukket for nogle, så er det ikke tilfældet her. Ovenlysvinduerne og det store glasparti mod haven lukker masser af lys ind i rummet og giver samtidig et fantastisk udsyn til både grønne blade og blå himmel. 

Et rum i pagt med naturen

Naturen er på spil både indeni og udenfor denne stue af arkitekt Lars Bo Poulsen. Det store vindue fra gulv til loft skaber et nærmest scenisk udsyn til skoven, mens den naturfarvede, kalkede væg og de mørke trægulve fortsætter stilen indenfor. Hele herligheden bliver fuldendt med sofaens og lænestolens stoflighed og dæmpede farver. 

Udsigt til vand og eng

Man skulle ikke tro, at denne udsigt er at finde i en gammel lade, men den er god nok. Da arkitekt Søren Sarup istandsatte og renoverede laden, åbnede han hele den ene ende op og satte store glaspartier i. Nu kan den smukke natur nydes fra hele rummet og hemsen.

Et malerisk billede

Hvorfor hænge kunst på væggen, når man i stedet kan få det her? Den store glasflade i dette sommerhus af Hanne Lind-Bonderup få med sine rene linjer træerne til nærmest at ligne et maleri. Trærammen rundt om skaber desuden en lille siddeplads, hvor det flotte udsyn kan nydes. 

Grønt for enden af gangen

En fordelingsgang kan ofte være lidt mørk og en smule kedelig, men ikke i dette nybyggede hus af Samuel Ringgaard Davey. Her sørger et stort vindue nemlig for godt dagslys og et flot udsyn til græs og grønne blade.

Skydedøre til skoven

I et sommerhus på Bornholm har arkitekt Joachim Bergh valgt at sætte skydedøre i glas ud mod terrassen og skoven. Det giver ikke bare en flydende overgang til uderummet, men også en fantastisk udsigt, der bliver rammet ind af trærammen. 

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.