Bliv ringet op gratis af Erik Nord Nielsen

Skriv en besked herunder eller ring

Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek

Ombygning af fritliggende hus

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager.
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder.
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk.
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser.

Energi og miljø

Udover selve ombygningen blev kælderen også bedre drænet og bedre isoleret, hvilket gav et mindre varmetab og et sundere indeklima.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2

Erik Nord Nielsen, Erik Nord Arkitekter ApS

Vi tegner unikke og velfungerende boligløsninger med udgangspunkt i jeres idéer...

Se billeder af projektet

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Stue

Husets nye centrale forbindelse mellem etagerne er både trappe og vertikalt bibliotek.

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Facade

Villaen er en tidstypisk 60'er villa i gule mursten.

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Walk-in-closet
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Walk-in-closet

Til venstre ses trappeforløbet og hvordan ovenlyset trækker lys med ned gennem husets etager. Rummet trappen kommer ned i er en del af forældreafdelingen og fungerer også som walkin skab med masser af plads.
Til højre samspillet mellem trappen og reolen.

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Stue

Det vertikale bibliotek i egetræ.

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Stue

Ovenlyset giver husets midte himmellys.

Familien i denne villa fra 60’erne ønskede at udnytte de mange kvadratmeter i deres kælder bedre, så de blev en aktiv del af huset. Før var der et mørkt og trangt trapperum, der forbandt de to etager. 
Vi foreslog en markant åbning mellem etagerne, hvor en trappereol forbinder det øvre og det nedre niveau. På den måde er der skabt sammenhæng mellem etagerne og den nederste etage føles ikke længere som en kælder. 
I den nye underetage har vi lavet en lækker forældreafdeling, hvor kælderfornemmelsen er væk. 
Overalt er der brugt kvalitetsmaterialer som egetræ og store naturstensfliser. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Kælder blev til luksus forældreafdeling med vertikalt bibliotek, Stue

Trappen mellem etagerne før og efter ombygningen.

  • Husets nye centrale forbindelse mellem etagerne er både trappe og vertikalt bibliotek.
  • Villaen er en tidstypisk 60'er villa i gule mursten.
  • Til venstre ses trappeforløbet og hvordan ovenlyset trækker lys med ned gennem husets etager. Rummet trappen kommer ned i er en del af forældreafdelingen og fungerer også som walkin skab med masser af plads. 
Til højre samspillet mellem trappen og reolen.
  • Det vertikale bibliotek i egetræ.
  • Ovenlyset giver husets midte himmellys.
  • Trappen mellem etagerne før og efter ombygningen.

Plantegninger

Kælderplanen før og efter ombygningen. , Fritliggende hus, Plantegning
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›