Bliv ringet op gratis af Jesper Korf

Skriv en besked herunder eller ring

Sommerhus i de nordjyske klitter

Nybygget sommerhus

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.

Energi og miljø

BR2015

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Jesper Korf, N+P ARKITEKTUR ApS

Et hus er ikke noget statisk – afsluttet. Det er rammen om et levende indhold,...

Se billeder af projektet

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Facade
Sommerhus i de nordjyske klitter, Facade

For at skabe en bedre kontakt mellem inde og ude, er der tegnet et stort hjørnevindue mod stranden. Dette kan udnyttes til en siddeniche, så omgivelserne kan nydes til fulde inde fra den brændeovnsopvarmede stue, når vejret ikke er til udeophold.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Stue
Sommerhus i de nordjyske klitter, Stue

Det enorme hjørnevindue er med til at invitere naturen indefor.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Indgangsparti
Sommerhus i de nordjyske klitter, Indgangsparti

Sommerhuset nærmes via en snoet ankomstvej, der distancerer beboerne fra de omkringliggende sommerhuse. Indgangen er overdækket og skaber en overgangszone mellem inde og ude.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Bad/toilet
Sommerhus i de nordjyske klitter, Bad/toilet

De dybe vinduer gør der muligt at bruge nicherne til at sidde i.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Facade
Sommerhus i de nordjyske klitter, Facade

De simple facader brydes af vindueskarnapper der giver det ellers lavtliggende hus et visuelt løft. Zinken skaber også en materiel kontrast til den varme træbeklædning.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Stue
Sommerhus i de nordjyske klitter, Stue

Det enorme hjørnevindue er med til at invitere naturen indefor.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Tag
Sommerhus i de nordjyske klitter, Tag

De tekniske detaljer som tagrende, luftudtag og skorsten er løst med et simpelt udtryk og virker derfor ikke forstyrrende for det ellers skarpe formsprog.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Facade
Sommerhus i de nordjyske klitter, Facade

Huset er funktionelt delt op i to. En transparent opholdsafdeling med god visuel kontakt til de ydre omgivelser samt en mere aflukket del, der skaber privathed i værelse og bad.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Terrasse/altan
Sommerhus i de nordjyske klitter, Terrasse/altan

Sommerhuset ligger kun kort til stranden, men ligger alligevel skjult i landskabet og afskåret fra naboerne mellem de bølgende klitter. Den større terrasse mod vest ligger delvist overdækket og skaber sammen med klitterne et mere beskyttet uderum.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Facade
Sommerhus i de nordjyske klitter, Facade

Der er truffet nogle mere neutrale og naturlige valg til materialer, der udgøres af en cedertræsbeklædning, karnapper i zink samt mindre betonplinter og -støttemurer. Sommerhuset falder derved fint ind i landskabet med stor respekt herfor.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Køkken
Sommerhus i de nordjyske klitter, Køkken

Snedkerkøkkenet er lavet i massive egeplanker.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Stue
Sommerhus i de nordjyske klitter, Stue

Detalje af skydedør.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Værelse
Sommerhus i de nordjyske klitter, Værelse

Gulvene er udført i poleret beton.

Sommerhuset på Nordvej er en lille perle gemt i det smukke men skrøbelige klitlandskab. De 68 kvm er fuldt udnyttede både indretningsmæssigt, hvor rummene smelter sammen, med gode integrerede løsninger, samt visuelt, hvor huset med sit udsyn og kontakt til naturen synes langt større end det faktisk er.

Der er arbejdet med en form, som afbøjer kigget mod huset, hvilket giver et ydmygt udtryk overfor de følsomme omgivelser. Både i kigget mod indgangen og i kigget fra stranden vil huset fremstå enkelt og tilpasset. Dette gøres bl.a. ved brug af betonplinter og støttemure, der skaber et naturligt skel imellem det konstruerede landskab og den vilde natur. Det lave vinklede tag får både huset til at virke mindre i landskabet samt rummer en lille hems, der giver lidt ekstra plads til de ellers sparsomme kvadratmeter.
,  Nybyggeri, Sommerhus, Værelse
Sommerhus i de nordjyske klitter, Værelse

Bagvæggen i soveværelset er beklædt med trælister.

  • For at skabe en bedre kontakt mellem inde og ude, er der tegnet et stort hjørnevindue mod stranden. Dette kan udnyttes til en siddeniche, så omgivelserne kan nydes til fulde inde fra den brændeovnsopvarmede stue, når vejret ikke er til udeophold.
  • Det enorme hjørnevindue er med til at invitere naturen indefor.
  • Sommerhuset nærmes via en snoet ankomstvej, der distancerer beboerne fra de omkringliggende sommerhuse. Indgangen er overdækket og skaber en overgangszone mellem inde og ude.
  • De dybe vinduer gør der muligt at bruge nicherne til at sidde i.
  • De simple facader brydes af vindueskarnapper der giver det ellers lavtliggende hus et visuelt løft. Zinken skaber også en materiel kontrast til den varme træbeklædning.
  • Det enorme hjørnevindue er med til at invitere naturen indefor.
  • De tekniske detaljer som tagrende, luftudtag og skorsten er løst med et simpelt udtryk og virker derfor ikke forstyrrende for det ellers skarpe formsprog.
  • Huset er funktionelt delt op i to. En transparent opholdsafdeling med god visuel kontakt til de ydre omgivelser samt en mere aflukket del, der skaber privathed i værelse og bad.
  • Sommerhuset ligger kun kort til stranden, men ligger alligevel skjult i landskabet og afskåret fra naboerne mellem de bølgende klitter. Den større terrasse mod vest ligger delvist overdækket og skaber sammen med klitterne et mere beskyttet uderum.
  • Der er truffet nogle mere neutrale og naturlige valg til materialer, der udgøres af en cedertræsbeklædning, karnapper i zink samt mindre betonplinter og -støttemurer. Sommerhuset falder derved fint ind i landskabet med stor respekt herfor.
  • Snedkerkøkkenet er lavet i massive egeplanker.
  • Detalje af skydedør.
  • Gulvene er udført i poleret beton.
  • Bagvæggen i soveværelset er beklædt med trælister.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem. Læs mere ›