Projekt

Et generøs sommerhus i det åbne land

 • Sammenhæng med uderum
 • Sundt indeklima
 • Familievenlige løsninger

Sommerhuset står i det betagende nordjyske landskab og er indrettet til at udfolde den fulde oplevelse af landskabet i alle rum.

Hvert rum har en bred udsigt over havet, direkte sollys og en unik følelse af at bo i det åbne landskab.

Kompositionen af den rå cedertræfacade, de brændte træplanker og kobberdetaljerne byder tidens patina velkommen og skaber en række farver og teksturer, samtidig med at vedligeholdelsen holdes på et minimum.

Husets form er legende og afslappet, både velkendt i sin kontur og skarp i sine detaljer, hvilket både giver en følelse af at høre til i landskabet og et moderne udtryk. Husets tre fløje skaber beskyttede terrasser til enhver vind- og solretning fra morgen til aften. Der er altid et solrigt og vindbeskyttet hjørne, hvor man komfortabelt kan nyde udendørslivet, hvilket forlænger sæsonen, hvor man kan sidde udenfor og nyde den sensoriske og kraftfulde oplevelse af nordkysten.

Udestuen er beliggende i landskabet med næsten 360 graders udsigt. Den er lidt nedsænket i landskabet for at skabe følelsen af at sidde på græsset i læ for havbrisen, mens man sidder behageligt i en sofa og nyder de hyggelige lyde og varmen fra pejsen. Om sommeren kan glasfacaden stå helt åben og forvandle rummet til en stor overdækket panoramisk terrasse, hvor en hel familie med børn og børnebørn kan samles omkring pejsen.

Nogle gange kan det føles fremmedgørende at være alene i et så åbent landskab og i et stort sommerhus på 250 m2, hvis planen ikke er beregnet til det. Med dette i tankerne har vi omarrangeret alle husets vigtigste funktioner omkring "master" soveværelset for at skabe en hyggelig og indbydende følelse, når man er alene. Børnefløjen og udestuen kan fungere som separate volumener. De kan lukkes ned, når de ikke er optaget, for at optimere energiforbruget.

Takket være den åndbare konstruktion og brugen af bæredygtige og naturlige materialer kan husets indeklima tilpasse sig perfekt til enhver årstidsændring uden at blive afbrudt udefra. Det fleksible naturlige ventilationssystem gør det muligt for duften af fyrretræer, cederplanker og havbrise at gennemtrænge huset, samtidig med at indeklimaet altid holdes tempereret og behageligt. Sammen med det energibesparende og intelligente varmesystem opfylder huset de højeste standarder for energibesparelser om vinteren og forhindrer overophedning i den varme årstid.

Bæredygtige tiltag

Certificerede miljøvenlige materialer
Biodiversitet
Dagslys/passiv solvarme
Varmepumpe
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

 • Energirådgivning
 • Interiørdesign
 • Lysdesign
 • Havedesign
 • Udbud og kontrakter for byggearbejdet
 • Kontakt og idé
 • Skitseforslag
 • Myndighedsprojekt
 • Projektering
 • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Charles Bessard