Projekt

Kædevilla i forskudte planer tilpasset grundens terræn

  • Æstetisk sammenhæng
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Sammenhæng med uderum

Denne kædevilla er tegnet som en ud af 10 villaer der ligger på række, i ensartede materialer, og alle er tilpasset til grundens terræn.

Men forskudte etageplaner opnås en naturlig sammenhæng med det skrånende terræn, hvor man fra ankomstsiden møder en dobbelt carport samt en arkitektur, der naturligt leder frem til husets entré.

I ankomst niveauet ligger udover den rummelige entré også to gode værelser og et badeværelse.

Allerede i entreen fornemmer man lyset og sammenhængen med køkkenalrummet der er beliggende i en halv etage højere, hvorfra der er direkte forbindelse til havens niveau. Køkkenalrummet bliver husets naturlige samlingspunkt, og der er både et rummeligt køkken, en blød siddeplads, samt god plads til at samle venner og familie omkring spisebordet.

Det store vinduesparti sikrer en skøn udsigt til haven, hvor der er anlagt terrasser i direkte forlængelse af alrummet, så livet kan trækkes udendørs.

Bevæger man sig yderligere en halv etage op kommer man til stuen, som er i delvist åben forbindelse med køkkenalrummet. Herfra er der adgang til soveværelse med eget badeværelse.

Fra stuen og fra den tilhørende tagterrasse kan man nyde en fantastisk udsigt ud over området. Man kigger delvist ned på carportens tag, som derfor er udført med sedum, så der er noget smukt og levende at kigge på.

Huset rummer desuden en praktisk kælder, hvor der er bryggers, værksted og depot.

De 10 boliger ligger smukt på række i ens materialer. Alle er de udført i røde tegl med en mørk fuge, og i arkitekturen er der arbejdet med store murede flader, og store vinduesåbninger, der skaber kontrast. Boligerne ligger alle med én facade direkte i skel, så grundene er mindre end almindelige parcelhusgrunde. Alligevel opleves de som rummelige både ude og inde, og er et eksempel på en mere kompakt bebyggelse, men uden at gå på kompromis med kvaliteten.

For enden af haven ligger et anneks bestående af drivhus samt haveskur, der sikrer privatliv i haven samt inviterer til ophold i uderummene.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Omfangsdræn
Regnvandsopsamling
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Energirådgivning
  • Interiørdesign
  • Havedesign
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Louise Balle Rosbjerg