Projekt

Ombygning og transformation af smuk Frederiksberg lejlighed

  • Æstetisk sammenhæng
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Optimal udnyttelse af m2

I denne stuelejlighed i en bevaringsværdig ejendom, tæt ved Sankt Thomas Plads, har der tidligere været drevet erhverv, og den er derfor karakteristisk med sine store vinduer mod gaden, masser af sol og dagslys og med en loftshøjde på over tre meter.
Lejligheden var i meget dårlig stand da den blev købt, og i samråd med bygherren besluttede man at fjerne diverse skillevægge mellem gaderummene, og i stedet etablere ét stort rum i stueetagen. Udover dette store kontor/opholdsareal mod gaden, er der i stueetagen to værelser, køkken med udgang til fællesgård, to toilet/baderum.
Den tilhørende kælder, som var meget lavloftet, blev udgravet, drænet og isoleret mod terræn, og man opnåede en fin frihøjde og tre fuldt ud brugbare rum. Kælderen har nu direkte adgang fra det store opholdsrum via en ligeløbstrappe, og er på den måde fint integreret i helheden. Alle synlige rør og installationer i kælderen blev lagt om, så kælderrummene fremstår rene og enkle.
Der er gennemgående brugt holdbare og lidt atypiske kvalitetsmaterialer i hele lejligheden, detaljerne er gennemarbejdede, og lejligheden fremstår som en serie af rolige og lyse rum.

Bæredygtige tiltag

Isolering af tekniske installationer og rør
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Christina Sewerin