Projekt

Slettegård - Transformation af trelænget landejendom

Restaurering
  • Mere plads
  • Sammenhæng med uderum
  • Æstetisk sammenhæng

Ejendommen består af et nyere stuehus opført i 1988, samt to ældre sidehuse, som er opført i henholdsvis 1906 og 1910 og oprindeligt anvendt til stalde.

Sidehusene er opført i gode, sunde materialer - vægge i pudsede og hvidkalkede tegl, klassiske røde tegltage, monierhvælvede lofter og blyindfattede vinduer, som er tidstypisk for opførelsestidspunktet.
Stuehuset er sidenhen opført som et klassisk hovedhus med frontispice, kviste og symmetri.

Husets nye ejere ønskede at modernisere ejendommen og samtidig sætte de landlige omgivelser i spil.

Hovedhuset fremstod meget mørkt og fragmenteret i sin rumindretning og i sin forbindelse mellem inde og de spektakulære omgivelser det var beliggende i.
Hovedlinjerne mellem stuehus og sidehuse var i store træk velfungerende, men manglede at indskrives i en tydelig helhedstænkning for hele gården.

Vi besluttede at invitere lyset indenfor ved at øge vinduesstørrelserne og skabe åben passage mellem køkken, stue og spisestue og således trække udsigt og lysindfald gennem bygningen horisontalt, samt vertikalt via trædefast glas mellem stueetage og 1. sal.

Udearealerne omkring huset med udsigt til skov og sø, er med sin inviterende indretning til ophold med grøn beplantning, hyggelige hjørner, flere niveauer og pool, blevet en naturlig ramme og forlængelse af gården og dets omgivelser.

Bæredygtige tiltag

Efterisolering
Genbrug af materialer
Dagslys/passiv solvarme

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Sanne Motzfeldt Bentzen