Landejendom

Landejendom

Drømmer du om at skifte byen ud med mere landlige omgivelser? Så er du ikke alene! Faktisk drømmer mange danskere fra tid til anden om at komme tættere på naturen og få mere plads både i og rundt om boligen. Med en landejendom får du mulighed for at brede vingerne ud og komme ned i gear – og det behøver ikke at være primitivt. Læs med her, og bliv inspireret af de arkitekttegnede landejendomme.

Landejendom, landbrugsejendom, landhus, stuehus, bondegård, bondehus – kært barn har mange navne, og selv om der teknisk set er forskel på de forskellige typer af ejendomme, og hvilke regler der gælder i forbindelse med at bo i dem, så vil de fleste forbinde dem alle med en hus beliggende i landlige omgivelser.

Historisk set er hustypen ofte udstyret med stråtækt tag, bindingsværk eller murede facader og lave lofter med fritliggende bjælker, men man ser mange forskellige variationer, og der findes også moderne landejendomme, der er bygget som parcelhuse og sågar nyfortolkninger af bondegården et såkaldt Modern Farmhouse.

Hvis du har fået fingrene i en gammel ejendom, som du ønsker at renovere, så vil du sandsynligvis få brug for at energirenovere huset, da de gamle bygninger næppe lever op til nutidens standarder.

I et gammelt hus kan du vælge at bibeholde det klassiske og rustikke udtryk, men du kan også vælge at lege med kontrasterne mellem det nye og det gamle og lave et fint samspil, som både respekterer husets historie og tilgodeser en moderne families behov.

Skal du opføre en helt ny ejendom i landlige omgivelser, så er mulighederne mange og kun fantasien sætter grænser for hvordan en landejendom i dette årtusinde skal tage sig ud.

Hvis du vil vide mere om hvilke regler og love der gælder, når du flytter i en ejendom på landet, så anbefaler vi artiklen ”Værd at vide, før du køber en landejendom” på Bolius.dk. Herunder kan du se arkitekternes råd om landejendommen og deres bud på boligtypens muligheder.