Billedserie

Arkitekttegnede sommerhuse i træ

Træ er et materiale, som mange forbinder med sommerhusstemning og hygge. Men hvilken træsort skal du vælge? Er du til sorte træsommerhuse, sommerhuse i patineret cedertræ, eller er du måske ude efter et bæredygtigt sommerhus i Superwood? Vi har samlet et udvalg af nogle af de mange spændende sommerhuse i træ fra arkitekternes hånd her.

En landsby af sommerhuse i træ

Dette sommerhus er opført som en lille landsby af flere små huse, der er bygget sammen. Inspirationen er hentet fra områdets traditionelle sommerhusbebyggelser.

De karakteristiske gavle giver huset sin egen unikke identitet og samtidigt er formen på bygningen med til at give en masse små åndehuller med læ og sol til den omkringliggende terrasse.

Huset er opført i en træskelet konstruktion, lodret sort bræddebeklædning og tagpaptag. 

Tydelige trækonstruktioner

På en helt unik beliggenhed ligger dette sommerhus, som er opført i træ fra inderst til yderst.

I facaden der er indarbejdet åbninger og opdelinger, der er med til at understrege husets trækonstruktion og de synlige limtræsbjælker og spær.

De konstruktive træelementer er holdt i naturlige farver, mens vindues- og dørpartier er i egetræ og tagrender og nedløbsrør er i sort zink. Indvendigt er huset beklædt med birkefinerplader på vægge og lofter.

Den runde sauna som hører til huset matcher facadens beklædning.

Minimalistisk træskur

Mange drømmer om lidt ekstra plads ved sommerhuset til eksempelvis havemøbler, cykler, overnattende gæster eller bare lidt plads til praktiske opgaver.

Dette lille hus er opført netop til formålet at have plads til udstyr og træning. De store vinduespartier giver mulighed for at nyde udsigten, når man bruger faciliteterne.

Designet er stramt og enkelt og bygningen er beklædt med træ på både facader, tag og interiør. Træet er cedertræ og indvendigt birkefiner.

Legende trælister

Dette sommerhus er tænkt i symbiose med det omkringliggende klitlandskabet med skov af gamle ege- og fyrretræer, og er opført med lækroge og terrasser på alle sider. 

Terrassen mod øst rummer et udebadeområde med bruser og jacuzzi til sommeraftner eller vinterdage.

Sommerhusets facader er cedertræsbeklædte med et legende spil af bredde og smalle brædder. Taget er sedumbeklædt for at falde bedst muligt ind i naturen.

En boomerang af træ

Sommerhuset er strategisk placeret i kanten af en lysning i en plantage ved Ebeltoft.

Det var en vigtig forudsætning for projektet ikke at fælde nogle af de gamle og smukke nåletræer, der var på grunden. Det betød at huset fik en boomerang-lignende form.

Sommerhuset er næsten lukket mod vejen, men åbner sig mod lysningen og skaber et helt privat ”gårdrum” hvor inde og ude smelter sammen gennem de store vinduespartier.

Facaden er beklædt med smalle sorte trælister, som giver et godt modspil til den lyse træterrasse.
 

Træ som smelter ind i klitlandskabet

På Fanø ligger dette sommerhus i træ. Huset er opført i forskudte planer, der følger klitterne og landskabets terræn.

Hele sommerhuset er opbygget af en trækonstruktion, og facaden står med ubehandlede cedertrælister. Med tiden vil cedertræfacaden patinere og blive mere grålige og smelte ind i landskabet. Indvendigt er vægge og gulve udført i egetræ.

Fra størstedelen af husets rum er der direkte udkig og kontakt til naturen via de store vinduespartier, som indrammer udsigten.

Bæredygtigt super sommerhus

På denne naturgrund er der opført et sommerhus med store glasskydepartier, som sikrer optimal udsigt til den omkringliggende natur.

Huset er opført med det bæredygtigte træ Superwood på både tag og facader.

Indvendigt er der også brugt træ, så følelsen af at være i et sommerhus bevares. Der er hvidmalede fer/not brædder på vægge og lofter, og egetræ på gulve, døre og køkken. 

Huset er delt op i to afdelinger, så huset enten kan bruges af to familier samtidig, eller en familie kan bruge huset, uden at skulle bruge eller åbne hele huset.

Træhus i vild have

Smukt placeret i en vild have tæt på strand står dette sommerhus med forskudte former og en stor træterrasse. 

Udvendigt er huset beklædt med træ, der med tiden vil patinere med tiden og smukt falde ind i omgivelserne. Indvendigt er huset ligeledes beklædt med hvidmalet træ, som skaber en hyggelig sommerhusstemning.