Billedserie

Blå badeværelser du kan svømme væk i

Blå siges at have have en beroligende indvirkning på psyken. Farven minder os om himlen og havet, og derfor er den et oplagt valg til badeværelset. Vi har samlet en række forskellige bud på blå badeværelser fra arkitekternes hånd, som kan inspirere dig med mulige løsninger.

Blå horisont

På dette badeværelse er der benyttet 15x15-fliser i to toner af blå for at give oplevelsen af, at det lille rum breder sig ud. Tanker er, at den nederste, mørkere tone bliver til et landskab, og over horisonten er den lysere flise himmel. En leg med øjet og vores perception.

Havblåt gulv og himmelkig

På dette badeværelse er der valgt klinker i en havblå farve, og over vasken i er der installeret et ovenlysvindue, som giver dagslys til rummet. Som en ekstra detalje giver det grønne badeværelsesmøbel modspil til alt det blå, der fylder rummet.

Blåt match

Selv små detaljer kan gøre forskellen i et badeværelse, hvis du ønske et touch af farve. I dette enkle badeværelse er der valgt en blå vask i kombination med egetræsmøblet, og en diskret, matchende blå fuge gør badeværelset alt andet en ordinært.

Midnatsblå spa-stemning

Dette badeværelse emmer af luksus- og spa-stemning. De skæve midnatsblå fliser på den buede væg omfavner det fritstående badekar, mens det matte marmorgulv skaber ro og overgang imellem rummets nuancer.

Defineret af blå nuancer

På dette badeværelse er zonerne defineret af de blå nuancer og to forskellige overflader. Mørkeblå glaserede fliser præger bruseområdet, mens en mat og lysere blå overflade definerer det øvrige rum.

Bemærk hvordan den smalle kant til afsætning går igen i begge områder. I vådområdet kan kanten bruges til at sidde på eller stille shampoo mm. på, mens den i det tørre område kan bruges til håndklæder, kurve eller planter.

Beroligende blå hamam

Badeværelset her er ren luksus for ejerne af sommerhuset. Det kommer nemlig med indbygget sauna og en materialepalette, der ansporer til at finde ro og velvære. På gulvet er der lagt håndlavede, marokkanske fliser med blåt mønster, og væggene har fået en marmorpudset overflade, som er vandtæt.

Marokkansk tusmørke

I dette badeværelse placeret under skåvæggene på husets førstesal er der brugt en rombeformet marokkansk flise. Den mørke farve sætter spot på rummets udformning, og da den er brugt flere steder i huset skaber valget samtidigt sammenhæng i boligen.

Et stykke med blå

Fliser og klinker kommer i mange størrelser og former, og i dette hus er der valgt en stor naturstenflise i blå-grønne nuancer til at fylde hele bagvæggen. En løsning som minimerer samling af skidt og snavs i fuger, og som giver et unikt udtryk til badeværelset.

Legende lyseblå

Fine lyseblå nuancer præger dette sommerhusbadeværelse. På væggen er der brugt en kvadratisk flise med glans, mens der på gulvet er valgt en mønstret og mat klinke, der står i smuk kontrast til væggene. Modspillet mellem de to giver rummet mere karakter.

Kølig kærlighed til blå

Det er de kølige blå nuancer, der præger dette badeværelse. Fliserne i storformat skaber en rolig stemning og er et alternativ til de gængse flisevalg i en mindre størrelse. Kombinationen af de kølige, blå toner, messingen og vinduerne i egetræ giver et smukt resultat i rummet.

Blå som en rød tråd

De blå fliser på dette badeværelset er af samme type som fliserne i køkkenet. Det konsekvente materialevalg skaber en rød tråd i huset, hvor den blå farve står i fin kontrast til de varme farver, der er gennemgående i resten af huset.

Blåt snedkerarbejde

Bag håndvasken på dette badeværelse gemmer der sig et unik snedkeret badeværelsesmøbel med en frisk, blå farve og en konstrast af mørkt træ. Husets andet badeværelse er udført med samme snedkererede detaljer, blot med en gul farve som baggrund.