Projekt

Fritidshuset i træ med 360 graders udsigt på unik grund

  • Æstetisk sammenhæng
  • Gode opbevaringsløsninger
  • Optimal udnyttelse af m2

Højt beliggende på en unik grund i det kuperede terræn ligger fritidshuset. Grunden er en halv hektar stor og beliggenheden giver det store hus på 200m2 en 360 graders udsigt over klitlandskabet syd for Skagen og tæt på Vesterhavet.
Adgangen til huset sker via en betontrappe støbt på stedet og til venstre for trappen er der portåbning til en kælder. Kælderen er gravet ind i klitten og anvendes til opbevaring. Det er et længehus med placeringen øst/vest og er omgivet af Ipé træterrasser i to niveauer med mange gode opholdszoner – alt efter vind og sol.
Materialerne udvendigt er sedum på taget og cedertræ på facader. Skodderne er udført i egetræ. Alle vindues- og dørpartier er træ/alu i farven sort både indvendigt og udvendigt. Mod øst ligger de fire værelser og mod vest og delvis forsænket med 2 trin ligger køkken og opholdsstuen med store glaspartier med skydedøre. Pejsen, der også fungerer som en rumdeler mellem køkken og stue er specialtegnet – og bygget.
Meget af inventaret, såsom senge, køkken, reoler og skabe, er specialtegnet til huset for at imødekomme en høj grad af funktionalitet og for at indarbejde det samme materiale på vægge/lofter som på inventaret. Olieret eg er anvendt - også på gulve i zonen med værelser. I stuen og køkkenet er der støbt et mikrocementgulv. På badeværelserne er der lagt håndlavede fliser og væggene har fået en marmorpudset overflade, som er vandtæt.
I alle rum er der åbnet op til kip og der er tilført to store ovenlys i kip.
Huset stod færdigt sidste år og er nu totalt indtaget af familien, som ofte bruger det, også i ydersæsonen.

Bæredygtige tiltag

Varmepumpe
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Havedesign
  • Udbud og kontrakter for byggearbejdet
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Hanne Lind-Bonderup