Billedserie

Carporte i træ

Carporte i træ er en klassisk løsning, men det betyder ikke, at det er kedeligt. En arkitekts kyndige vejledning kan løfte udtrykket fra gør-det-selv til arkitektur. Her får du tre bud på, hvordan en carport i træ også kan se ud.

Adskilt sammenhæng

I dette nybyggede hus af arkitekt Lars Bo Poulsen er carporten adskilt fra hovedhuset. Alligevel er der en sammenhæng mellem de to bygninger, der har ens materialer og formsprog. Den fine træbeklædning falder flot ind med naturen på grunden, og det vil kun blive smukkere og mere naturligt efterhånden som det patinerer. Fra carporten er der adgang til et lukket skur, mens belægning fører frem til hoveddøren og skaber en elegant ankomst. 

Varme farver ved ankomst

Når du ankommer til denne nybyggede villa af arkitekt Jan Smidt Andreasen, bliver du mødt af en smuk carport, der er beklædt med lodrette cedertræslister. Loftet i carporten er sort Troldtekt "Line". Carporten er en del af en sammenhængende forhave, hvor faverne i plantekasser i corten stål spiller sammen med de varme farver i carportens træbeklædning. Formsproget på carporten er enkelr og kantet, hvilket passer til hovedhuset. 

Parkering på ønskelisten

Familien i den oprindelig lille skovejendom ønskede mere plads og et moderne udtryk. De ønskede også en carport, der hang sammen med resten af huset. Arkitekt Tina Zaber har tegnet en tilbygning på hver side af det oprindelig hus.

Den ene tilbygning indeholder stue, sove- og badeafdeling, mens den anden rummer carport, skur og brændely. Carporten er tilpasset resten af ejendommen, da alle tre bygningsdele har fået samme beklædning i sort træ og et tag med sort stål. Brændestablen er ikke blot til for at bevare den landlige stemning, den afskærmer også bilen, så den er mindre synlig ude fra haven. 

I 60'ernes ånd

Et typisk gult 60’er-parcelhus har fået ny carport, et ekstra badeværelse, et åbent køkken-alrum vendt mod haven, samt en moderne opdatering af husets ydre. Forhaven har i den sammenhæng også fået et stort løft. Det er arkitekt Allan Lorenzen, der har stået for den komplette forvandling, og som har indfriet boligejernes boligdrømme. 

Den gamle carport er revet ned, og i stedet er der lavet en tilbygning med badeværelse og en ny carport i et moderne udtryk, der er tilpasset resten af huset og dets linjer. Træbeklædningen, vinduer og døre er malet sort, hvilket skaber en sammenhæng mellem nyt og gammelt.

Gennemtænkt til mindste detalje

Fra vejen bliver man ledt ind til husets hoveddør af en væg beklædt med trælister. Trælisterne fortsætter og bliver en del af carporten, hvorfra der også er adgang til et skur. Døren til skuret er også beklædt med trælister, så den næsten er usynlig. Carporten og ankomsten til det nybyggede hus er gennemtænkt ned til mindste detalje af arkitekt Rasmus Bak. Og det er netop dét, man får ved hjælp af en arkitekt. En gennemtænkt løsning, hvor hus, carport, ankomst og forhave hænger sammen og føles helt rigtigt. 

Tænkt med fra første skitse

I arkitekt Jan Smidt Andreasens eget hus er carporten tænkt med fra start. I stedet for at være en kluntet tilføjelse, der gør huset grimmere, er den en del af husets helhed og er faktisk både smuk og elegant. Carporten fremstår som sin egen selvstændige bygning, da den er beklædt med egetræslister i stedet for hvidpudsede mursten som resten af huset.

Arkitektens gode råd til andre nybyggere er, at man skal huske at tænke over garage/carport, cykelskur og pladsen til skraldespanden. Mange har en tendens til at glemme det, og så er pengene opbrugt, og det ender som en rodebunke ude foran huset.

Sort sammenhæng

Arkitekt Jan Christoffersen har tegnet en tilbygningen til denne bolig. Tilbygningen er lavet mod vejen, hvilket har givet mulighed for at lave en fin planløsning med separat børneafdeling med soveværelse, badeværelse, stort opholdsrum, mens huset samtidig får et nyt og selvstændigt udtryk mod gaden med en flot sammenhængende carport holdt i samme sorte træ som tilbygningen.