Billedserie

Grøn parkering

Der er mange fordele ved grønne tage, og materialet er ikke kun forbeholdt taget på din bolig. At bruge grønt tag på din carport og garage kan give et smukt resultat, som forbedrer indtrykket af din bolig. Kig med her og se, hvordan arkitekterne har brugt materialet til at skabe grønne parkeringspladser.

Terrasse i det grønne

Hvorfor ikke bruge taget på din carport til en hyggelig terrasse? I forbindelse med etableringen af en helt ny førstesal, kom denne lille oase til. 

Arkitekt Morten Lie Dalsgaard har skiftet garagens gamle tagpaptag til et nyt tag beplantet med mos-sedum. Mosset skifter farve afhængigt af årstiden, hvilket giver familien en fin og omskiftelig udsigt. Fra den nye terrasse på førstesalen kan man få frisk luft og nyde det lange kig, men samtidig have tæerne i "græs". 

Gå i ét med naturen

Arkitekt Rasmus Skaarup står bag dette projekt, hvor boligejeren ønskede sig en ny carport, der skulle passe til det allerede eksisterende hus, både i forhold til funktion og æstetik.

Carporten er placeret i forlængelse af huset og har plads til én bil. Carportens tag er beklædt med sedum, som går flot i ét med de omkringliggende træer. På taget er placeret tre ovenlysvinduer, som sikrer at carporten er oplyst om dagen. 

En smuk udsigt

I forbindelse opførelsen af et nyt anneks måtte et gammelt skur og en carport lade livet, for at give plads til byggeriet. Derfor tegnede arkitekt Thomas Hjort en ny carport med murede søjler og muret gesims, som på både hovedhuset og den nye anneks-tilbygning, så det gav ét samlet udtryk.

Carporten fik et ”grønt tag” af sedum-mos, da det kan ses fra hovedhusets førstesal. Beplantningen kan optage en stor del af regnvandet og skal ikke plejes eller vandes. En detalje ved bevoksningen er, at den ændrer farve hen over året og kan variere fra rød, til grønt og næsten gulligt.

Annekset, som er rykket væk fra hovedhuset, danner nu sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, der byder velkommen til boligen. 

Grøn carport i funkisstil

Arkitekt Rasmus Skaarup står også bag dette projekt, hvor bygherren ønskede sig en privat forhave med parkeringsplads til to biler og familiens cykler. Der skulle være plads nok til gæsteparkering, vendeplads, og at børnene kunne løbe på skateboard og rulleskøjter. 

Carporten er holdt i samme stil som villaen - hvid og kvadratisk. En mur blev etableret som afgrænsning mod vejen og naboerne, og den fungerer som "rygraden" i forhold til formgivning af carport, trapper og indgangsparti. 

Da huset ligger højt på grunden ses carporttaget tydeligt inde fra huset og indgangspartiet, derfor er der lagt sedummos på tagfladen. Inde i carporten er der opsat listeloft af fyrretræ, og der er etableret ovenlys i enden af carporten, som tillader lyset at vælte ind.