Billedserie

Garager på tegnebrættet

Drømmer du om en garage? Måske skal du bygge nyt, -om eller -til? I så fald er det en oplagt mulighed at få indtænkt parkeringsplanerne og skabe en sammenhæng med din bolig. Vi har samlet en række gode eksempler, som ligger på arkitekternes tegneborde netop nu, så du kan se, hvordan de planlægger at løse beboernes parkeringsbehov.

Elegant ankomst

Ved ankomsten til denne villa mødes man af lukkede flader, som gør, at man naturligt bliver ledt mellem bygningsdelene under en pergola til hoveddøren.

Her er garagen ikke en showstopper, men i stedet et element, der drager øjnene mod den vigtige udsigt, som man får et smugkig på gennem hoveddøren.

Materialevalgene med lyse tegl og det mørke træ på garageporten er, i samspil med de øvrige overflader i belægningen, med til at skabe en masse tekstur og oplevelser, så boligen fremstår varm og indbydende, selv med de mange hårde overflader.

Bilens egen bolig

Dette unikke landsted får sin helt egen længe med plads til biler. Et luksuselement, som kan genskabes på mindre skala, hvis man ikke har helt så meget plads at gøre godt med. 

Fra gårdspladsen er det planen, at du kan se ind i garagen gennem trælameller, der bryder den ellers store træflade på bil-længen. Både tag og gavle vil blive opført med Vals-skifer ligesom de øvrige længer på landstedet.

Ikke helt dårlige rammer for en luksusbil. Eller for familiens stationcar.

Tropisk teknik

Dette hus skal opføres på en skrånende grund på Sct. John, som er en af jomfruerne. Huset skal opføreres i to etager. Den nederste etage vil indeholde teknikrum, garage og en mindre lejlighed.

At udnytte underetagen til parkering og tekniske installationer, er en god måde at få fuldt udbytte til at placere leverummene, hvor udsigten er - nemlig på boligens førstesal.

Som modspil til husets betonelementer er der valgt trælister til garagedøren, der åbner ved at glide til siden som en skydedør. En smart teknisk løsning, som man ikke ser så ofte.

Hemmelighedsfuldt hus

I et roligt villakvarter skal dette hus opføres. Det bliver et hjem, som bag en privat ankomst gemmer på et væld af overraskelser og oplevelser. 

Ved ankomst til huset mødes du af den træbeklædte garage. Listernes placering vil få garagedøren til næsten af gå i ét med resten af beklædningen, hvilket er fuldstændig i tråd med husets arbejdstitel - Hiding House.

Som et fundament for udeliv

Dette projekt omhandler en gennemgående renovering og tilbygning til et hus fra 1964.

I husets base findes en stor dobbeltgarage. På taget af denne opføres en stor og delvist overdækket terrasse. Med parkering i bunden af boligen bliver det altså muligt at etablere et værdsat uderum, som kan tilgås fra boligens primære rum.

Det kan være en god idé at få indtænkt muligheder som denne fra start, når man bygger om eller -til, så man sikrer at garagens konstruktion er stærk nok til, at man kan benytte taget til terrasse. 

En understregning af arkitekturen

For at binde denne bolig og garage sammen har arkitekten foreslået, at den opføres i tegl og får en garageport med samme smukke træ, som går igen i resten af boligen. 

Referencerne til 60'erne og 70'erne er tydelige, og det karakteristiske flade tag går igen på begge bygninger. Samtidigt er placeringen af garagen med til markere og lede beboere og gæster naturligt til boligens indgang.