Billedserie

Forvandlet parkering

Når du bygger om er det vigtigt at tænke over parkering, så den matcher dine behov og din boligs æstetik. Her kan du se før- og efterbilleder af garager og carporte, der har fået en ordentlig overhaling af arkitekterne.

Match med naboen

Da en gammel carport fra 1924 stod over for udskiftning tog arkitekt Anette Mørch udgangspunkt i naboens løsning. Carporten skulle ikke være magen til, men størrelse og materialer skulle være som naboens, så de to kunne indgå i en harmonisk symbiose. 

Mens naboens carport har et mere lukket udtryk, så er den nye carport holdt i en åben stil med træ-lameller, som synes nærmest gennemsigtige og lysfiltrerende. Alt efter lysets retning giver denne løsning fine sol- og skyggeeffekter.

Carporten spænder i længderetningen over fire moduler - tre "lukkede" og et åbent felt, som er tilpasset en åben bildør i førersiden. Bagerst er der gjort plads til cykelrum og græsslåmaskine m.m.

Gentænkt parkering

På denne grund stod der oprindeligt en villa med stærke referencer til modernismen, som desværre ikke kunne redes. Til gengæld ville boligejeren gerne nyfortolke den gamle villa, hvilket blev begyndelsen på et spændende samarbejde med arkitekt Allan Lorenzen.

Ved første øjekast minder den nye villa på mange måder om den gamle - særligt i stillistiske træk, men i virkeligheden er det meste helt anderledes. Huset har fået en ny indretning med stor vægt på kontakt til gårdrummet.

En af de ændringerne fra den gamle villa er parkeringen, hvor du før skulle køre op af bakken og parkere i en carport, er der nu en lukket garage på niveau med vejen. På den måde, skal du ikke bekymre dig om frost i indkørslen, når du skal på arbejde en vinterdag. Fra den nye garage er der en fin trappe og ankomst mellem de hvide, modernistiske vægskiver. I den nye version er indgangen på højre side af "skiven", hvor der også er bedre forbindelse til gårdhavemiljøet.

70'erne i nye klæder

En typisk villa fra 1970 har fået en gennemgående forvandling af arkitekt Steen Bjørn Lundhild. Transformationen er tydelig både indvendigt og udvendig, og ses også her på den lukkede garage.

For at tilpasse arkitekturen bedre til de grønne omgivelser, har både hovedhuset og garagen fået en ny mørk beklædning og trælister. Det karakteristiske 70'er-udhæng er væk og i stedet fremstår den som en skarp og moderne A-form.  

 

Den komplette forvandling

Det er slet ikke til at kende det lille gule hus efter arkitekt Thomas Mau har haft projektet i sine hænder. Det lille hus på 102 kvm har fået en tilbygning på 92 kvm, og har dermed næsten fordoblet sit areal. 

Den nye indretning giver en direkte forbindelse til den sydvendte terrasse og større rumlig fleksibilitet, så boligen kan tilpasses, hvis boligbehovene skulle ændre sig over tid. Det oprindelige hus har samtidig fået en komplet energirenovering og et moderne udtryk.

Hvor boligejeren før måtte parkere sin bil under åben himmel er der nu en åben og enkel carport foran den nye tilbygning.