Billedserie

Arkitekttegnede garager og carporte

En garage eller carport behøver ikke være en kedelig tilføjelse til din bolig. En arkitekt tænker parkeringen sammen med huset, så det bliver en elegant forlængelse. Vi viser dig her nogle gennemtænkte garager og carporte, som er smukt integreret i den tilhørende bolig.

Carporten skaber rum-i-rummet

Arkitekt Louise Balle Rosbjerg har tegnet denne gennemtænkte familiebolig, hvor inde og ude smelter sammen, og hvor man føler sig hjemme i det øjeblik, man træder ind over dørtrinnet. Boligdelen og carporten danner et lukket gårdrum - et atrium, så huset har et privat og karakterfuldt uderum helt fra starten – en sjældenhed i nybyggede huse, hvor hækken typisk lige skal have nogle år til at vokse op.

Materialernes samspil sætter prikken over i’et. Udvendigt er der en smuk sammensætning af træ, beton, grønne bede i cortenstål, spejlbassinerne og ikke mindst de fine murede detaljer i facaderne.

Landejendom med usynlig parkering

Når du ankommer til denne landlige perle, kan du parkere bilen i enden af den ene længe. Her er de to garageporte "skjult" bag cedertræsbeklædning. Parkeringen blender helt ubemærket ind i villaen, da beklædningen går igen flere steder på villaen.  

Den trelængede moderne bondegård, der er tegnet af arkitekt Rasmus Bak, drager paralleller til japansk arkitektur med sit ”svævende” tagudhæng. De tre længer i huset består dels af det samlende køkken-alrum i midten, forældrenes soveværelse, badeværelse og walk-in i den ene side, og i modsatte side er der plads til parrets børn.  

Elegant parkering til tre biler

Det nybyggede og meget stringente hus er tegnet af arkitekt Jesper Korf. Garageporten består af tre mindre porte, der er beklædt med teaktræslister, så de kommer til at danne én samlet flade. Selvom carporten er meget bred, virker det ikke voldsomt. Det er delvis fordi, at arkitekten har valgt få materialer, og fordi at garagen bliver en del af en anden sammenhæng, nemlig afskæmning i form af en havemur.

Villaen ligger på en fantastisk grund ved Storebælt i Nyborg, hvorfra der er direkte adgang til egen strand. Huset består af en hvid bygning, der folder omkring sig selv. Mellem husets vægge og havemuren opstår der et beskyttet indre gårdrum, der også fungerer som ankomstgård.

 

I tråd med det originale

Da denne murermestervilla skulle have en ny tilbygning med garage sørgede arkitekt Peter Saabye for, at den blev fuldstændig integreret i det eksisterende byggeri. Tilbygningen er muret og bygget helt i stil med det eksisterende hus, og den integrerede garage ligger som en vinkelret længe på tilbygningen, hvilket skaber en rolig og harmonisk helhed. Fra den dobbelte garage er der lavet en adgang direkte til boligens bryggers, som gør det praktisk for boligejerne i hverdagen.

Sammenhæng i materialer

Familien drømte om en moderne villa med højt til loftet, masser af dagslys og en god forbindelse til uderumene. Arkitekt Per Hartwig påtog sig opgaven og resultatet er et enkelt, harmonisk og stramt komponeret hus. Facaderne, der er udført i tegl, beton, cedertræ og tombak, skaber en varm stemning.

Underbeklædning på husets udhæng er ligesom beklædningen på garagen, cedertrælister, hvilket skaber en fin sammenhæng i materialerne. Garagen er en elegant tilføjelse til huset, der matcher i materialer og formsprog.