Billedserie

Form din bolig med beton

Beton er råt, rustikt og rigt på stoflighed. Og så er det super praktisk og let at bruge overalt i din bolig. Beton kan nemlig formes, præcis som du ønsker. Bliv inspireret af de mange gode ideer med beton i boligen her.

Levende som sælskind

Ligesom en enkel farvet væg i et rum kan give varme og karakter til rummet, kan en væg af beton det også. I dette soveværelse har arkitekt Rasmus Bak støbt en væg af beton, der bag sig gemmer et walk in closet. I stedet for at behandle betonet har han og boligejerne valgt at lade den stå helt rå med pletter og ridser, hvilket har resulteret i en smuk overflade, der minder om et sælskind.

Plads til tandbørste og nips

Integrer opbevaring i din betonvæg ved at lave en niche. Det har arkitekt Rasmus Bak gjort her på badeværelset i sit sommerhus, så der er i dag er en skarp, rektangulær hylde til tandbørster over håndvasken. Betonets glatte og blågrønne overflade er opnået ved at spartle væggene med vådrumsspartelmasse og herefter overfladebehandle med epoxy.

Moderne modspil

Kombiner klassiske materialer med beton som her på det nybyggede byhus i Aarhus. Mens de røde og brogede mursten sikrer et samspil med de omkringliggende gamle huse, giver det grå og ensartede beton et moderne og stramt udtryk. På den måde er huset tegnet af arkitekt Per Hartwig moderne og nutidig i sin arkitektur, men passer stadig ind på gaden.

Skulpturel trappe

Beton kan formes, som man har lyst - også til en smuk og skulpturel trappe som her i huset af arkitekt Rasmus Bak. Trappen fører op til husets førstesal og bliver lyst op af spots i den tilstødende væg, der ligesom gulvet også består af beton.

Bad i beton

Gå en størrelse op

Skab visuel ro med betonfliser i kæmpestørrelse som her på terrassen i den ombyggede villa af arkitekt Allan Lorenzen. De færre antal furer mellem fliserne giver et roligt billede og minimerer samtidig antallet af dage, hvor du skal pille ukrudt op. Forsæt evt. den rolige betonflade indenfor med et betongulv og bind på den måde inde og ude sammen. Fliserne er specialstøbt på stedet, da de ellers ville være meget store at transportere. De er dog ikke meget dyrere end en almindelig flisebelægning.

Heldragt i beton

Betonbygninger har i mange år haft et dårligt ry og forbindes ofte med socialt etagebyggeri. Men beton kan sagtens gøres elegant og bruges til privat boligbyggeri som i dette hus af arkitekt Rasmus Bak. Her er både husets ydre og indre af beton. For at det ikke skal virke for tungt og bombastisk, er det rå og kolde beton flere steder kombineret med varmt egetræ, der giver en blød og feminin kontrast.

Hold styr på naturen

Betons imponerende styrke bliver her elegant brugt til at holde de store klitter på afstand af sommerhuset tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, samtidig med at de gulgrønne bakker stadig dekorativt stikker op. Betonhegnet og klitterne danner læ, så familien kan nyde solen og sommeren uden at blive blæst væk af Vesterhavet. Ligesom den ikke helt ubetydelige kant på betonet betyder, at grill og brænde har en plads i læ.
De organiske former får betonet til at fremstå mindre hårdt mod det viltre græs og gør samtidig gårdrummet mere interessant og fuld af forskellige kroge, man kan sidde i.


Leg med beton

Overfladen på et betongulv kan komme til at se ud på alverdens måder, det er derfor bare om at slippe fantasien løs og prøve sig frem. Det gjorde boligejerne i dette hus under ombygningen tegnet af arkitekt Jørgen Dahlgaard. Da gulvet begyndte at slå revner, fandt de på at behandle det med epoxy og farvepigment i stedet for at gå i panik. Epoxyen har tætnet revnerne og gjort det mere modstandsdygtig overfor fugt, fedt og skidt. Det er især smart på et badeværelse, der er ekstra udsat for fugt og snavs. Men det er også blevet blankt og smukt med et unikt farvespil.

Gør trappen levende

Blød din grå terrasse eller trappe op med små indhak til planter og blomster. Det grønne indslag har arkitekt Nanna Berring tænkt med i dette hus, hvor små sukkulenter kigger frem på vej op ad trappen og gør den levende og omskiftelig alt efter årstiden.

Betonfast fundament

Hæv dit hus på en sokkel af beton, hvis det står på en skrånende grund. Betonet kan udligne faldet og samtidig bidrage med et mere moderne udtryk til din bolig. Det har arkitekt Lars Bo Poulsen gjort med dette hus, hvor betonsoklen blandt andet bliver udnyttet til garage.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.

Se også disse historier