Billedserie

Luk op til terrassen

Vi bruger de fleste af døgnets timer indendørs, selvom vi alle ved, at frisk luft, solens stråler og fuglesang i virkeligheden gør os gladere. En arkitekt har altid fokus på at skabe en god forbindelse mellem ude og inde, så du kan få en bedre oplevelse af din bolig. Se, hvordan arkitekterne arbejder med at få en glidende overgang mellem bolig og terrasse her.

Det ultimative panorama

Den ikoniske Café Jorden Rundt, som lå ved Svanemøllen på Østerbro, tegnet af Kim Utzon i 2001, blev i 2019 genopført som sommerhus på en grund med en uspoleret udsigt udover havet.

Her kommer den næsten gennemsigtige konstruktion, der består af træ og glas, helt til til sin ret, og man kan næsten få fornemmelsen af, at der er tale om en overdækning, hvor man kan bevæge sig uforhindret mellem inde og ude.

Terrassen som er opført under genopførelsen, er en stor cirkulær terrasse, hvor bræddernes mønster understreger husets cirkulære form og afsluttes at et værn af glas, som igen understreger udsigten og sikrer en fuldstændig udvisket overgang mellem inde og ude med et fantastisk panorama over havet. 

 

Indrammet vue til haven

Denne tilbygning ligger som en naturlig forlængelse af en oprindelig bolig fra 70'erne. Dog har man gjort brug af moderne byggemuligheder og ladet gavlen erstatte af en foldedør, som åbner helt op til terrassen.

Vuet blivet indrammet af de sorte rammer af træ, som er gennemgående i boligens konstruktion, og udsigten bliver næsten som at kigge på en gigantisk maleri.

Transparent åndehul i naturen

De store glaspartier i gavlene på dette unikke, trekantede sommerhus skaber en dybde i boligen, hvor du har mulighed for at se og opleve naturen på begge sider af huset. 

Forbindelsen mellen inde og ude bliver understreget af husets trekantede form, som får huset til at føles som en bakke i landskabet. Resultatet er et åbent og luftigt sommerhus, hvor du får en fantastisk oplevelse af naturen omkring.

Fuldt udnyttet udsigt

Denne terrasse blev til under ombygningen af en klassisk 70'er villa. Som en del af ombygningen blev de primære opholdsrum i boligen flyttet til 1. salen, så man kan nyde den flotte udsigt.

I forlængelse af køkken-alrummet ligger en større terrasse, hvor terrassedørene kan åbnes helt op. Terrassen fungerer på den måde som en naturlig udvidelse af rummet.

De enkle spær i tagkonstruktionen, der går igen både inde og ude, understreger en sammenhæng mellem terrassen og alrummet.

En spejling af rum

Arkitekten bag denne bolig har haft et særligt fokus på at skabe god sammenhæng med uderummene.

Her har grundens fald givet mulighed for at sænke gulvnivauet i stuen og dermed skabe en naturlig overgang mellem inde og ude.

Placeringen af have- og spisebordet skaber næsten en spejling og understreger, hvordan arkitekten har tænkt på brugen af boligen, uanset om det er sommer eller vinter.

 

Beton og beton

I denne villa, som er et moderne bud på den klassiske gård, har arkitekten arbejdet med at udviske overgangen mellem inde og ude ved at lade det samme gulvmateriale, nemlig beton, gå igen inde i opholdsrummet og som belægning på terrassen. De store dørpartier kan åbnes helt op, og på den måde kan den omkringliggende natur nydes til fulde.

Forlængelse af loftet

Lige som en usynlig overgang kan understøttes af en matchende gulv- og terrassebelægning, så kan en forlængelse af boligens loft give samme effekt.

Her er listeloftet, som giver god akustik i boligen, ført videre ud på den overdækkede terrasse. Boligens terrassedøre kan åbnes helt op, så havebordet bliver en forlængelse af køkkenet i årets udesæson.

Oplukkeligt hjørne

For at få en glidende overgang mellem inde- og udelivet i denne bolig har arkitekten tegnet en løsning, hvor et helt hjørne af boligen kan åbnes op til terrassen.

En god portion af budgettet i denne løsningen er gået til det specialdesignede dørparti, som skal bære vægten af taget uden brug af en søjle til at understøtte hjørnet. Resultatet af prioriteringen i budgettet er en helt unik løsning, som du ikke støder på hver dag.

For at få en nærmest usynlig overgang mellem bolig og terrasse har man valgt at benytte den samme flise både inde og ude.