Billedserie

Smarte løsninger til sommerhuset

Har du brug for ekstra sengepladser og samtidig for mere plads omkring bordet, når du skal have gæster? Her får du arkitekternes bud på fleksible løsninger til sommerhuset – inde og ude.

Ekstra sengepladser

Skal du have gæster, og ville det være rart for alle parter, hvis de kunne slippe for at skulle køre hjem sent om aftenen eller har børnene legekammerater med på weekendturen? Der kan ofte være behov for at kunne rede op til nogle ekstra i sommerhuset, og med dette hus har det været et ønske at få en familievenlig løsning, hvor mange kvadratmeter kan veksles til sovepladser.

Der er op til 14 sovepladser i huset. Dels er der senge i værelserne, men det er også muligt at sove på hemsen, og den brede sofa i stuen kan nemt omdannes til ekstra sovepladser. Bag en indbygget reol i stuen er der desuden bygget en alkove, som både kan fungere som seng og som hyggekrog. 

3 bud på et overdækket uderum

Fritidshuset på Djursland har skydedøre i glas i hele opholdsrummets længde for at skabe mest mulig sammenhæng imellem inde og ude. Lyset og udsigten til naturen er i fokus, men samtidig vil ejerne gerne have et overdækket uderum, som på én gang skaber stemning og giver ly for solens stråler. Her kan du se arkitektens tre forslag til udformning af overdækkede udearealer i glas eller trælammeller samt test af forskellige facadebeklædninger. 

Huset et på tegnebrættet og kommer til at bestå af hovedhus, anneks og garage. Både facade og indvendig beklædning bliver af træ og terrassedækket af beton. 

Alkove og foldevæg

I en 50 m2 stor tilbygning til et ældre stråtækt sommerhus har arkitekten skabt mulighed for både langbordsmiddag og overnattende gæster i separate værelser. Når der skal dækkes op til gæster, kan forhænget trækkes for alkoven bagerst i lokalet, og er der flere hold overnattende gæster, som gerne vil sove i separate rum, kan træpanelerne i højre side af lokalet drejes ud og dele rummet i to. 

Opbevaring var et andet ønske fra ejerne, og her har arkitekten foreslået en integreret løsning med skabe og nicher langs den ene væg. 

Niche med flere funktioner

Ved renoveringen af dette sommerhus fra 1970'erne, et A-hus, har arkitekten tilføjet en tilbygning med ny entré, badeværelse og værelser. Det har skabt rum for bedre og mere fleksibel udnyttelse af pladsen i det primære opholdsrum. 

I den ene ende har rummet loft til kip for at få mest muligt lys ind, og i modsatte ende er der en hems med plads til overnattende gæster eller til leg og hygge for børnene. Sofaen er indbygget i en ny niche, som med sin afskærmning også kan fungere som gæsteseng.