Billedserie

Støbte gulve i beton og terrazzo

Små eller store sten? Lyst eller mørkt? Køligt eller varmt? Støbte gulve i poleret beton og terrazzo er populære valg i boligen, og der er mange muligheder for at vælge unikke kombinationer til at matche din bolig. Vi bringer dig her nogle af de bedste eksempler fra arkitekterne.

Beton på beton

Dette helt specielle sommerhus er opført i beton, men har detaljer af træ, for at skabe en kontrast og tilføre varme til de rå overflader.

Gulvet er et slebet betongulv, hvor stenenes nuancer er med til at binde boligens farver sammen.

Terrazzo-effekt

I dette polerede betongulv er der valgt mindre sten og det får dermed et udseende der minder mere om det klassiske terrazzogulv.

Når der vælges hårde overflader på eksempelvis gulvet, er det vigtigt at tage højde for rummets akustik. Her har arkitekten sikret lyden i boligen med akustiklofter, og boligejeren har suppleret med tæpper på gulvet. 

Maskulin /Feminin

Betongulve kan have et meget råt look, men kan blødes op på flere forskellige måder. Her er der valgt en pastellyserød som skaber et modspil til det grovkornede gulv.

Overfladen på betonen i dette projekt er upoleret og har kun en lille andel af mørke sten i tilslaget, hvilket giver en større flade med klassisk beton, end vi har set i de andre eksempler. 

Finpudset tekstur

Du behøver ikke polere dit betongulv, hvis du foretrækker tekstur i overfladen. I dette projekt er gulvet udført i en meget klassisk beton med små sten, og så har overfladen fået lov at stå uberørt. Gulvet vil dermed føles som en finpudset overflade på en væg.

Når du arbejder med beton eller teraazzo er det en god idé at overveje, hvordan overfladen skal efterbehandles og vedligeholdes. Afhængigt af produktet du vælger, kan overfladen være mere eller mindre sart og have forskellig tolerence overfor rengøring.

Firkantet alternativ

Støbte gulve kan være bekostelige og skal udføres med stor præcision for at resultatet bliver perfekt. Lyder det uoverskueligt at kaste sig ud i sådan et projekt, så findes der masser af alternativer i form af fliser og klinker. Og de kommer i et utal af farver og størrelser. Du kan vælge klassisk terrazzo, beton eller sågar keramiske porcelænsfliser, der immiterer de naturlige sten, men tåler syreholdige rengøringsmidler.

I dette badeværelse er der valgt en type fliser med tydelige skærver og variationer i tilslaget. Det giver en smuk effekt og et stort spil i overfladen.

Bevaret original

Her ses en af de måske mest klassiske typer terrazzo, som for de fleste af os bringer minder frem fra steder, vi har set den. I denne fredede bolig er den oprindelige terrazzo bevaret og tager sig smukt ud på det lille badeværelse.  . 

Har du et gammelt terrazzogulv, som har lidt under tidens tand, så kan du med fordel undersøge om det kan repareres og slibes, inden du river det op.

Terrazzo passer ind i stort set alle boliger uanset, hvilken stilretning du vælger, og er et godt match til mange andre materialer.

 

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.