Billedserie

Storslåede patriciervillaer

Drømmer du om en patriciervilla? Patriciervillaer er storslåede og pompøse, og materialevalget hører til i luksuskategorien. Se 3 arkitekters bud på, hvordan du får det bedste ud af en boligtype som patriciervillaen.

Forvandling af patriciervilla med havudsigt

Arkitekt Steen Bjørn Lundhild har tegnet denne om- og tilbygning af en skøn strandvejsvilla. Huset har fået en ekstra gavl ved tilbygningen og derved en ny opholdsstue, spisestue samt et nyt køkken. 

På første sal har tilbygningen skabt nye børne- og gæsteværelser og et rummeligt musikværelse samt et nyt bad.Den øverste etage er tegnet om til en voksenzone med ophold og terrasse samt endnu et nyt bad.

Ombygning til patriciervilla

Ejerne af denne nyindkøbte villa fra 1933 var ikke tvivl om, at der skulle en omfattende ombygning/renovering/tilbygning til. Udtrykket skule være som en patriciervilla og Arkitekt Torben Baltsen blev hyret ind til opgaven. 

Alt i villaen blev bortskaffet og der blev lavet nye ruminddelinger fra kælder til kvist. Boligen har også fået et nyt facadeudtryk ligesom, der mod syd blev udført en tilbygning, som i dag ikke anes som en tilbygning. I den sammenhæng blev der etableret en syd/vest-vendt terrase, der omslutter hele villaen.

En moderne fortolkning af den klassiske patriciervilla

Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen står bag denne nyfortolkning af den klassiske patriciervilla. Villaens ydre har referencer til de omkringliggende huse fra starten af 1900-tallet, som er karakteriseret ved at være opført i røde mursten, med tegl- el. skifer tage. 

Proportionerne i det nye hus er bygget op omkring det gyldne snit med særlig opmærksomhed på udvalgte bygningsdele såsom; sokkel, vindue, gesims, mansardtag. Der er arbejdet med en stille fortolkning så husets udtryk falder ind i områdets arkitektur.