facade storkøbenhavn renovering m4 arkitekter thomas hjort morten dalsgaard

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?

Ombygning af rækkehus/klyngehus

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.

Energi og miljø

Trelags glas i tag og facade. Efterisolering af loft og vægge efter BR2010, reducerer kuldenedfald og træk. Der er indlagt fjernvarme efter byggeriet, så ejernes varmeregning er blevet markant lavere.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Ældrevenligt design

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Facade

Det gamle rækkehus fra 1928 har masser af karakter og charme. Ejendommen er fredet og en renovering skal derfor leve op til nogle meget specifikke og strenge krav til materialevalg og kulører.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Facade

Rækkehuset stod over for en større renovering. Fordi bebyggelsen er fredet og underlagt nogle fælles regler for de udvendige materialer og kulører, er der lagt vægt på at anvende gedigne materialer, som patinere smukt.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Facade

Facade mod haven UNDER ombygning.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Facade

Rækkehusets karnap efter ombygningen falder smukt ind i husets oprindelige facade.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Karnappen FØR ombygningen. Den oprindelige karnap var plaget af træk og kuldenedfald.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Det nye ovenlysvindue og udgangspartiet mod haven lukker dagslys ind i hele stueetagen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Det oprindelige ovenlysvindue havde mat glas i ruderne. Det havde stor indflydelse på, hvor meget dagslys der kom ind i stuen.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Rækkehusets nye ovenlysvindue har fået klart glas i ruderne. Det lukker markant mere lys ind end det oprindelige vindue. Glaspartierne i tag og facade er trelags glas.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Efterisoleringen af loft og vægge giver beboerne mulighed for at sidde helt op ad vinduer og facaden uden kuldenedfald og træk.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Stue

Dørene ud mod haven og den nye karnap lukker masser af dagslys ind i det gamle rækkehus.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Facade

Det fredede rækkehus har bevaret sit arkitektoniske udtryk efter renoveringen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Køkken
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Køkken

Det nyrenoverede køkken er holdt i husets originale stil.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Køkken
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Køkken

Køkken FØR renovering.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Tag
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Tag

I forbindelse med etableringen af nyt ovenlysvindue blev taget renoveret. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Ejerne af det gamle rækkehus fra 1928 ønskede sig mere dagslys i stueetagens karnap og en lavere varmeregning. Samtidig var de bundet af en lang række strenge krav fra ejerforeningens side. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter valgte at fokusere på gedigne materialer, der patinerer flot. Der blev etableret et nyt stort ovenlysvindue med klart glas i karnappen og parret fik efterisoleret loft og vægge. Resultatet er et fantastisk dagslys i hele stueetagen og mindre kuldenedfald.
,  Ombygning, Rækkehus/klyngehus, Tag
Hvordan får man moderne komfort i en fredet seniorbolig?, Tag

Det oprindelige tag trængte til en kærlig hånd.

  • Det gamle rækkehus fra 1928 har masser af karakter og charme. Ejendommen er fredet og en renovering skal derfor leve op til nogle meget specifikke og strenge krav til materialevalg og kulører.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Rækkehuset stod over for en større renovering. Fordi bebyggelsen er fredet og underlagt nogle fælles regler for de udvendige materialer og kulører, er der lagt vægt på at anvende gedigne materialer, som patinere smukt.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Facade mod haven UNDER ombygning.
  • Rækkehusets karnap efter ombygningen falder smukt ind i husets oprindelige facade.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Karnappen FØR ombygningen. Den oprindelige karnap var plaget af træk og kuldenedfald.
  • Det nye ovenlysvindue og udgangspartiet mod haven lukker dagslys ind i hele stueetagen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Det oprindelige ovenlysvindue havde mat glas i ruderne. Det havde stor indflydelse på, hvor meget dagslys der kom ind i stuen.
  • Rækkehusets nye ovenlysvindue har fået klart glas i ruderne. Det lukker markant mere lys ind end det oprindelige vindue. Glaspartierne i tag og facade er trelags glas. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Efterisoleringen af loft og vægge giver beboerne mulighed for at sidde helt op ad vinduer og facaden uden kuldenedfald og træk. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Dørene ud mod haven og den nye karnap lukker masser af dagslys ind i det gamle rækkehus.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Det fredede rækkehus har bevaret sit arkitektoniske udtryk efter renoveringen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Det nyrenoverede køkken er holdt i husets originale stil.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Køkken FØR renovering.
  • I forbindelse med etableringen af nyt ovenlysvindue blev taget renoveret. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Det oprindelige tag trængte til en kærlig hånd.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›