Projekt

Fra småbørnsbolig til voksenbolig med teenagere

  • Gode opbevaringsløsninger
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Sundt indeklima

Lejligheden på blot 110m2 blev ved små greb til en bolig med et bedre flow og en mere funktionel planløsning og med et bedre indeklima.
Boligejeren skriver: "Generelt er hele ombygningen en gave for os. Vi har nu et hjem, hvor der er plads til alle, på hver deres måde. Vores behov har ændret sig siden vi flyttede ind i vores lejlighed 1. februar 2009.
• Vi er i tiden fra 2009 til nu blevet en familie på 3 til 4.
• De to drenge har indtil nu delt værelse. De havde et fælles soveværelse og et fælles lege-/spilleværelse.
• Drengene er blevet teenagere, og de har behov for hver deres værelse.
• De voksnes behov for en voksenbolig, uden alt for mange spil og legetøj, er et stort ønske.
Efter ombygning og gode ombygningsforslag fra Anette (arkitekten), er vi gået fra et hjem, hvor børnene kunne være børn, til et hjem, hvor der er plads til alle. Sagt på en anden måde: Vi har fået et voksenhjem, hvor der også er plads til de voksne.
Vi havde et behov for at bevare vores to toiletter og et bad. Arkitekten opgraderede vores behov med at give os to toiletter med bad. Det ene lidt større ved at flytte en væg 30 cm. Dette har skabt et skønt toilet og bad. Der er så mange lækre detaljer. Der er kommet udsugning, rørene er skjulte, gulvvarme og gulvvarmeplader/rør i væggen, således vi kan få tørret vores håndklæder.
Der er lavet et garderoberum, så vi kan får plads til masser at opbevaring og sko/overtøj, så det ikke fylder ude i opgangen.
Stuen har fået et helt nyt liv. Tidligere var den delt ved en halv væg mellem væg til køkken og skorsten, så man skulle igennem hele rummet for at komme ind det sidste værelse.
Ved at fjerne halvvæggen er rumfordeling blevet meget anderledes, på den mest positive måde. Døren til værelse er flyttet, så man nemmere får adgang til værelset.
Der er nu en rød tråd gennem vores lejlighed, og man kan ikke længere se, at det engang var to lejligheder, som er blevet samlet.
Annette har udfordret os i farvevalget i de voksnes soveværelse og i stuen. Ved at farve en væg grå i soveværelset, og en væg petroleumsgrøn i stuen (i spiseafdelingen). Det har givet en god kontrast til alt det lyse/hvide.
Teenagedrengene er blevet superglade for deres værelser. De kan nu lukke deres dør, og få privatliv. Vi ser dem sjældent nu".
Bæredygtige tiltag

Lavenergiruder/vinduer
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Energirådgivning
  • Interiørdesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Anette Mørch