Projekt

"Finnehuset" ligner sig selv - også med tilbygning

Andet
  • Æstetisk sammenhæng
  • Flere rum
  • Sammenhæng med uderum

Når man sætter stor pris på det hus, man har, og gerne vil bevare dets arkitektur, ligger der en særlig opgave i at få tilbygning og det eksisterende hus til at klinge både arkitektonisk og funktionelt i en ny tids forandrede ånd.
Familien, der snart skulle udvides til fem personer ønskede sig mere plads. Der skulle være et ekstra børneværelse, en bredere entré, en voksenafdeling med tilhørende badeværelse, udvidet fælles opholdsplads, så familiens aktiviteter kunne foregå uden indbydes at genere hinanden, en opgradering af hjemmearbejdspladsen i kælderetagen, samt en bedre sammenhæng mellem hus og have.

Det eksisterende hus blev opført i 1946. Der var tale om et såkaldt ”Finnehus”, et fint udviklet træelementhus, som på det tidspunkt blev opført flere steder i landet, de fleste steder som samlede bebyggelser.

Huset her stod stort set, som det var opført, og skulle også fremtidigt - med udvidelsen - bevare sin atmosfære
og sit udtryk. For at opfylde disse ønsker blev udvidelsen til to tilbygninger.
En forlængelse af huset ud for gavlen mod vest med soveværelsesafdeling med bad og walk in closet samt en forlængelse af nuværende stue.
Og en udvidelse mod syd på langs af huset, udført i et niveau under stueplan. Denne udbygning gav et ekstra opholdsrum med åben forbindelse til køkken og stue. Fra dette rum blev der samtidig niveaufri adgang til haven.

I forbindelse med ombygningen blev tagkonstruktionen åbnet op så spærene blev synlige og rummet øget i højden, så husets volumen også på den måde voksede.

En åben og let trappe forbinder de tre niveauer med en også forbedret adgang til kælderetagen.
"Finnehuset", ligner (næsten) stadig sig selv.

Bæredygtige tiltag

Faskiner
Lavenergiruder/vinduer
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Udbud og kontrakter for byggearbejdet
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Anette Mørch