Projekt

Haveanlæg i Italien skabte ny oase for familien

  • Æstetisk sammenhæng
  • Sammenhæng med uderum
  • Familievenlige løsninger

Opgaven tager sit udgangspunkt i familiens ønske om et nyt haveanlæg til deres sommerhus i Italien. Huset ligger langt fra strand så der ønskes pool integreret i anlægget.
Den nuværende have foran villaen danner en aflang trekant, der i forhold til husets klare geometri fremstår umotiveret og styret af en tilfældigt opbygget skråning mod landskabet. Det er I dette område haveanlægget placeres. For at optimere jordbalancen anlægges bassinet I terrænet via den trekant haven danner. Hermed bruges overskudsjord, som en del at det samlede anlæg ved at kultivere den eksisterende skråning. Jorden fyldes ind under bastioner og skråningen følger nu husets geometri samtidigt med at bastioner følger landskabets kotering. Villaens smukke proportioner i det dramatiske landskab understøttes nu af haveanlægget så de to elementer bliver en del af den samlede rumlige oplevelse.
Plateauer tænkes som "håndklæder" rundt om bassinet, der udover at tilbyde differentierede opholdszoner, formidler overgangen mellem det kultiverede landskab og den vilde natur.
Stenbelægning udføres i en lokal sten; Pietra di Luserna lagt I Romersk forbandt. Resten af anlægget fremstår i poleret beton.

Bæredygtige tiltag

Certificerede miljøvenlige materialer

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Kenneth Warnke