Projekt

Ombygning af villa i Nordsjælland gav familien mere plads

Typehus fra 60-70'erne
  • Æstetisk sammenhæng
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Optimal udnyttelse af m2

Ombygningen tager sit udgangspunkt i familiens ønske om at plads-optimere deres eksisterende villa, samt at tilføre ekstra areal til stue og køkken.
Villaen er er fra 70erne, bestående af 2 længer, koblet sammen af en lille mellembygning, der indeholder entre og utidssvarende toilet og bad. Huset har sortmalet bræddebeklædning ude og delvist apteret med cedertræsbeklædning inde. Familien bruger garagebygning som studie og hobbyrum. Gangforløbet, der optager terrænforskelle og forbinder, husets primære rum med garage og bryggers er unødigt kringlet og pladskrævende.
Med et element løses husets rumlige udfordringer. Eksisterende tag tilpasses, så de to længer fremstår med ens tagprofil. Indgangsforhold flyttes og der tilføres en let tilbygning inspireret af husets fine karakter. Få nye m2 tilføres og de eksisterende arealer og rumforløb optimeres.

Bæredygtige tiltag

Dagslys/passiv solvarme
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Kenneth Warnke