Projekt

Ombygning og tilbygning af villa i København.

Murermestervilla
  • Æstetisk sammenhæng
  • Flere rum
  • Optimal udnyttelse af m2

Familien ønsker sig en omdisponering af deres nuværende arealer. På førstesalen ønskes vægge flyttet så der kan etableres et ekstra børneværelse. I Stueplan ønskes en udbygning til køkken funktion.
Villaen fremstår I fin stand. Dog er trappen (som det ofte er tilfældet med Murermestervilaer fra den tid, dårlig at gå på. Den nordvendte have har en fin stor vestvendt terrasse, hævet op I stuegulvs niveau.
Det er netop denne terrasse og det fine eftermiddagslys, der danner grundlag for den ny disponering af villaen. Ved at bevare terrassen føjer udbygningen sig til det nordøstlige hjørne, tæt på indgangen. Udbygningen får en ren køkkenfunktion og kan dermed skræddersyes til familiens behov og ikke mindst økonomiske formåen. Den rigtige disponering og det gode funktionelle køkken er ikke afhængigt af et specifik design på skabe og skuffer men kan opføres i den håndværksmæssige kvalitet, familien har råd til. Bordpladen placeres mod øst, spisepladsen mod vest med direkte adgang til terrassen. Det nuværende køkken får ny funktion som opholdstue og hermed ændrer den lange gang fra entre til køkken status - fra overflødigt gangareal til stuefunktion. Når køkkenet nedlægges kan der etableres dobbelte terrassedøre. Hermed opnås en rundgang, med terrassen som det centrale omdrejningspunkt. Trappen fastholder central position men ændres i geometrien.

Bæredygtige tiltag

Dagslys/passiv solvarme

Rådgivning omfattede

  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Kenneth Warnke