Projekt

Trætilbygning som modspil til murermestervilla

Murermestervilla
  • Flere rum
  • Sammenhæng med uderum
  • Familievenlige løsninger

Tilbygning med et 53 m2 nyt boligafsnit, samt ombygning af de eksisterende forhold.

Familien oplevede at mangle plads, og efterspurgte en større adskillelse mellem værelser og fællesmiljøer. De savnede samtidig en bedre udnyttelse- og adgang til have og udendørsarealer.

Løsningen blev en ombygning og en tilbygning, der med sin placering som en ny længe, danner en ny ankomst til boligen, og samtidig frigiver plads til en vestvendt aftensol-terrasse i et hidtil ubenyttet hjørne af haven.

Familien har med projektet fået et nyt separat værelsesafsnit i boligen med 2 børneværelser og et soveværelse. Værelserne ligger omkring et fælles gangareal, der med store vinduespartier inddrager omgivelserne i rummet.

Den eksisterende del af boligen er ombygget med et ekstra badeværelse, og der er etableret kvist med fransk altan på 1.salen.

Den nye planløsning for den samlede bolig har givet nye differentierede miljøer i boligen, og nye udadvendte rumforløb, med nye lysindtag, kik- og adgange til haven.

Tilbygningen er udført med facader i varmebehandlet fyrretræ, sedum-tag, betongulve i gangforløb og plankegulve i værelserne. Over gangforløbet, børneværelsernes hemse og soveværelsets loft-til-kip, er der udført akustiklofter i valnøddefiner. Både gangforløb og værelser har integreret opbevaringsplads i indbygningsskabe med låger i olieret egetræ.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Regnvandsopsamling
Lavenergiruder/vinduer
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Michael Kornbeck